Hercules Zaandam meer dan voetbal alleen

26-03-2021 15:36

Hercules Zaandam meer dan voetbal alleen

ZAANDAM - Hoe snel kan het gaan. De roemruchte voetbalclubs P.S.C.K en VVZ fuseerden op 28 april 2010 en gingen samen verder onder de naam Sportclub Hercules Zaandam. Deze naam werd op 29 mei 2010 officieel bekend gemaakt. De nieuwe club heeft haar 'thuis' op het sportpark aan het Kuilpad 1F. Behalve TV Zaansport als buurman zal er vanaf april een nieuwe activiteit op het complex te vinden zijn. De paintball club PBsports X-ball zal het D-veld huren voor een periode van drie jaar.

De officiële handeling werd dinsdag 23 maart verricht. Die dag ondertekende het Hercules bestuur samen met PBsports een overeenkomst van onderhuur voor de komende drie jaar. Na afloop van deze periode kan de verhuurperiode met nog eens twee jaar worden verlengd. De komst van PBsports zorgt voor meer bedrijvigheid op het complex. Voor trainingen tijdens onderhoud van het D-veld zal de sporthal ook voor hun beschikbaar zijn.

Paintball als sport
Van PBsports is bekend dat het een paintball club is die toernooi-paintball toegankelijk wil maken voor iedereen. PBsports biedt de beste paintball expertise voor zowel beginnende, als gevorderde spelers en gaat trainingen, clinics, wedstrijden en (internationale) toernooien organiseren.
PBsports is bijvoorbeeld de organisator van de DXL (Dutch X-ball League) waaraan diverse teams van PBsports deelnemen. Ook komen zij uit in Europese wedstrijden.

Vanaf het seizoen 2021-2022 willen zij voor jeugd en senioren nationale teams op de been brengen die mee gaan doen aan het WK voor landenteams. Dit evenement wordt elke 2 jaar georganiseerd.

Aandacht voor milieu en omgeving
Voordat PBsports start wordt er in april rondom het D-veld een nieuw hekwerk opgetrokken dat bestaat uit een vijf meter hoge ballenvanger voorzien van speciale netten die voorkomen dat de verfballetjes buiten het D-veld komen.

De paintball balletjes die worden gebruikt zijn overigens volledig biologisch afbreekbaar. Dat komt omdat ze bestaan uit natuurlijke ingrediënten afkomstig uit de voedselindustrie. De balletjes zijn namelijk gemaakt van gelatine waaraan een kleurstofje is toegevoegd. Hierdoor lossen ze op zodra als ze in aanraking komen met water.

Zoals bij elke sport trainen de paintball-sporters ook wekelijks om beter te worden. Deze veldtrainingen zullen door de week worden gehouden Bij deze oefeningen worden in principe geen balletjes gebruikt. In het weekend worden er vooral team-trainingen gehouden die bestaan uit oefeningen en oefenwedstrijden.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl