Herdenking 4 mei: betrokken vanuit huis.

29-04-2021 14:15

Herdenking 4 mei: betrokken vanuit huis.

OOSTZAAN - Een openbare dodenherdenking houden is op dit moment niet toegestaan vanwege de Coronamaatregelen. Daarom wordt in Oostzaan dit jaar de herdenking op 4 mei live via YouTube uitgezonden. Deze besloten herdenking, die plaatsheeft in samenwerking met het 4 mei comité Oostzaan, wordt rechtstreeks vanaf 19.45 uur uitgezonden. Onze media-collega Radio 9 zal dit live uitzenden.

Burgemeester Wimar Jaeger verzorgt het welkomstwoord, waarna Tamar van de Akker en Serra van der Waart een gedicht voordragen.
De rede wordt gehouden door Jopie van Berge - Beerling, dochter van de heer Beerling, die in Oostzaan gemeentesecretaris was tijdens de Tweede Wereldoorlog. In die functie heeft hij, vaak met groot persoonlijk risico, veel betekend voor de (joodse) gemeenschap.

Een ensemble van Concordia speelt het Wilhelmus en de Last Post wordt geblazen door trompettist Ashley van der Laan.

Wie ook zijn betrokkenheid wil tonen kan dat doen door tijdens de herdenking een kaars voor het raam te plaatsen of steek een tuinfakkel aan. Vanaf 18.00 uur mag de Nederlandse vlag half stok hangen. Na 21.00 uur kunnen bloemen bij de monumenten worden gelegd. Het Kerkplein is deze avond afgesloten van 19.45 – 20.45 uur.


Rechtstreeks uitzending vanaf 19.45 uur via bit.ly/oostzaan4mei21.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl