Het Blok biedt ruimte voor 88 woningen

14-07-2020 09:19

Het Blok biedt ruimte voor 88 woningen

KROMMENIE - De sloop van de woningen aan het Blok in Krommenie is inmiddels dermate gevorderd dat eigenaar Parteon haar plannen voor nieuwbouw bekend heeft gemaakt. De oude woningen zijn vanwege de slechte technische staat gesloopt en maken plaats voor energiezuinige nieuwbouw. Op die plaats realiseert Parteon 88 duurzame en comfortabele woningen.

De nieuwbouwwoningen krijgen geen gasaansluiting en zijn volledig elektrisch. Het plan bestaat grotendeels uit Nul-Op-de-Meter-woningen of energieneutrale woningen. De drie- en vierkamerwoningen variëren in gebruiksoppervlak tussen de 78 en 87 m2 en krijgen plaatselijke gevelaccenten en dakkapellen.

Bureau KVDK Architecten heeft een eigentijds ontwerp voor de nieuwbouwwoningen gemaakt dat naadloos aansluit op de omgeving. Hiermee is rekening gehouden met de cultuurhistorische waarde van de oude woningen en past de nieuwbouw binnen het beeldkwaliteitsplan dat de gemeente Zaanstad heeft opgesteld. Aannemersbedrijf Bébouw Midreth zal het plan voor Parteon gaan realiseren.

Manon van der Pol, projectmanager bij Parteon, vertelde maandag in het radioprogramma Zaanstreek Vandaag meer over de achtergrond van het project: “Dit plan is ontworpen met veel respect en oog voor de sfeer van de buurt. De woningen krijgen een herkenbare, karakteristieke stijl en vormen een eenheid met de omgeving. Tegelijk zijn ze duurzaam, energiezuinig en klaar voor de toekomst.”

Met de sloop van de huidige woningen is inmiddels van start gegaan. Parteon verwacht het tweede kwartaal van 2021 te starten met de bouw van de eerste 34 woningen. De overige 54 woningen worden in een tweede fase gebouwd.

De Zaanstreek kent een toenemende vraag naar sociale huurwoningen. Woningen voor starters, gezinnen en senioren en voor mensen die een zorgvraag hebben. Parteon heeft de ambitie dat er voor deze huishoudens voldoende betaalbare woningen beschikbaar zijn. Daarom zet de corporatie de komende jaren in op nieuwbouw van sociale huurwoningen. In 2020 start Parteon, verdeeld over verschillende locaties, met de bouw van 165 woningen. Ook realiseert Parteon al een paar jaar een grote kwaliteitsslag in de sociale woningvoorraad, mede door noodzakelijk funderingsherstel. Daarnaast maakt de corporatie vaart met het verduurzamen van woningen, in nieuwbouw en bestaand bezit. Uitgangspunt is altijd dat woonlasten betaalbaar blijven voor huurders.
Meer info is te vinden op www.parteon.nl

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl