Het groene huisje van Westerkoog

24-10-2017 10:16

Het groene huisje van Westerkoog

KOOG AAN DE ZAAN – Plotseling stond hij er, bijna op de plek waar ooit sporthal De Sprong in al z’n glorie stond: het groene huisje. Een stalen bunkertje waar de jeugd zich blijkbaar mag verpozen. Of hangouderen. Of buurtbewoners uit Westerkoog die een plek zoeken voor gezellige kout. Even een rokertje doen. De volle asbakken tonen aan dat er stevig wordt gepaft. De weeïge geur verraad dat er ook wel eens het een en ander door de tabak is gemengd. Ach, wat geeft het. Een deur is er niet. En brandgevaar is er niet want staal steek je niet zomaar aan.

We gaan de derde week van plaatsing in. Hoe hard de ruiten van de omringende scholen sneuvelden door vandalisme, hoe opvallend is het dat de drie plastic ruitjes nog heel zijn. Blijkbaar snappen de bezoekers dat de steeds kouder wordende herfstwind dan wel heel erg door het huisje zal huishouden.

Over huishouding gesproken: eigenlijk is het vanaf het begin een ‘huishouding van Jan Steen’ geweest. Versnipperde drinkbekertjes, verpakkingen van aldaar afgeleverde fastfoodmaaltijden, kapotgeslagen flessen sterke drank , lege bierblikjes en nog meer rommel. De werkster is duidelijk op vakantie. De tot over het voetbalveldje weggewaaide troep viel blijkbaar op, want een paar dagen na plaatsing werd een afvalbak naast het huisje geplaatst.

Overigens gelden er wel weer strenge huisregels. Zo is het nuttigen van alcoholische dranken verboden op die plaats. Een bord pal tegenover het huisje maakt dat duidelijk. Je kunt duidelijk merken dat de verordening effect sorteert. Want blijkbaar schrikken de drinkebroers (en zussen) als ze het bordje zien zo erg, dat ze gelijk de flessen en blikjes op het glasveld gooien… Eh, grasveld...

Ach, volgende week is de werkster terug van vakantie. Toch?

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Molenwerf 42 - 1541 WR Koog aan de Zaan - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl