Het ijs zal nooit meer hetzelfde smaken

12-04-2021 14:31

Het ijs zal nooit meer hetzelfde smaken

ZAANDAM - Het kwam hem eerder al als een ijskoude douche voor. Door de Stichting de Zaanse Schans werd aangegeven dat er voor de ijskar van de bij leven al legendarische Gennaro Iaccarino geen plaats meer was. 'Ongepast in het tijdsbeeld dat er op de Zaanse Schans geschetst wordt' zo luidde de motivatie. Nu komt het bericht door dat Gennaro op 77 jarige leeftijd is overleden.

Daarmee is een definitief einde gekomen aan een machtige en sympathieke attractie op de populairste toeristentrekpleister in onze streek. Iaccarino kwam in de jaren ’70 van de vorige eeuw naar ons land. Na een bezoek aan de hoofdstedelijke Dam raakte hij geïnspireerd en ging het ijs uitventen in de Zaanstreek.

Tijdens zijn rondgaan door de streek ontmoette hij zijn latere vrouw Elly waarmee hij twee kinderen kreeg. Al vrij vlot werd Gennaro de vaste ijscoman op de Schans. Hij hoorde als het ware bij de geschiedenis van de streek. Er was geen ontkomen aan en menig toerist van waar ook ter wereld heeft zijn ijs mogen proeven. Ontelbare foto’s en films zullen er zij geschoten van deze mooie Italiaan. Ook ZaanTV heeft hem tijdens zijn optreden vastgelegd.

Helaas heeft hij zijn 50 jarig jubileum als ijscoman niet kunnen vieren. Corona wenste niet mee te werken en maakte dat de toeristen wegbleven. En nu is hij ons ontvallen. Een groot verlies voor zijn familie, maar ook voor het toerisme én beeld in onze streek.

Meer achtergrondinformatie op staat op www.deorkaan.nl/zaans-ijs-icoon-gennaro-iaccarino-overleden/#more-103704

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl