Het Nationaal Schoolontbijt

05-11-2017 16:38

Het Nationaal Schoolontbijt

ZAANDAM - Achttien leerlingen van de OBS De Lindeboom uit Koog a/d Zaan ontbijten aanstaande dinsdag op het stadhuis met burgemeester Jan Hamming.

 Het ‘burgemeestersontbijt’ is onderdeel van het Nationaal Schoolontbijt dat dit jaar zijn 15e editie beleeft. Burgemeester Hamming is een van de 265 burgemeesters in heel Nederland die ontbijten met een schoolklas. In Zaanstad zijn ook de wethouders van de partij. 


Het Nationaal Schoolontbijt is bedoeld om kinderen en ouders te wijzen op het belang van een goed ontbijt. Van 6 tot en met 10 november gaan maar liefst 560.000 kinderen op 2.800 basisscholen samen ontbijten en leren ze via lesmateriaal meer over het belang van een gezond ontbijt. Dit alles onder het motto: ‘Gezond ontbijten is geen kunst!’

Dit jaar is OBS De Lindenboom uitgekozen om op het stadhuis te komen ontbijten. De leerlingen verzorgen het ontbijt en gaan vervolgens aan tafel met burgemeester en wethouders. De Lindeboom ligt centraal in Oud-Koog en is een kleine school met 120 leerlingen uit veel verschillende culturen. Om te laten zien hoe leuk dat is, werd vorig schooljaar afgesloten met een landenparade die zelfs het Jeugdjournaal haalde.

Het Nationaal Schoolontbijt kiest ieder jaar een goed doel dat een donatie ontvangt uit het symbolische bedrag dat de scholen afdragen voor de ontbijtbijeenkomsten. De deelnemende gemeenten worden gevraagd om ook een bijdrage aan dit doel te geven. Dit jaar is het goede doel het Jeugdcultuurfonds. Het Jeugdcultuurfonds laat - samen met het Jeugdsportfonds - kinderen uit gezinnen waar minder geld is, kunst, cultuur en sport beleven.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Molenwerf 42 - 1541 WR Koog aan de Zaan - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl