Het was (te) stil in de Wormerveerse Vermaning

Gepubliceerd: 06-12-2020 10:12

Het was (te) stil in de Wormerveerse Vermaning

WORMERVEER - De reden voor die stilte is bekend. Achter de deur van de Vermaning aan de Zaanweg 57 vinden ze dat juist in hun cultureel centrum alles aan gedaan moet worden om voor de liefhebbers een programma van lezingen, voorstellingen en concerten te blijven verzorgen, juist ook op weg naar, kerst en nieuwjaar. Maandag 7 december zal Hans Luiten de aftrap verzorgen met een lezing over de zijderoute.

'Met of zonder corona steun van de overheid, dat is voor ons nog de vraag maar wij en onze partners zoals het Nut vinden dat we dat toch moeten doen' klinkt het overtuigend vanachter de organisatietafel aan de Zaanweg. De Vermaning steunen kan als vriend of bedrijfsvriend. De Wormerveerse Vermaning heeft een z.g. ANBI status dus uw bijdragen zijn fiscaal aftrekbaar.


De zijderoute was eeuwenlang een aaneengesloten keten van kleine handelsroutes, waarlangs glas, wierook, fruit, paarden en uiteraard zijde tussen oost en west verhandeld werden. Maar de route werd ook de ader waardoor allerlei soorten kunst, religies en politieke ideeën werden verspreid. Hans Luiten neemt zijn gasten, aan de hand van schitterende beelden, mee langs de zijderoute. Zijn toehoorders horen van alles over boeddhistische beelden, turquoise koepels en vrijzinnige moslims. En uiteraard gaat Luiten in op de vraag wat de Nieuwe Zijderoute voor ons gaat betekenen.

Normaliter is de toegang voor niet leden Nut € 5,- en leden Nut gratis. De eerste oorspronkelijke avond was echter al volgeboekt en alle liefhebbers van toen staan ook nu nog te trappelen. De Vermaning zit dus al vol, mede gezien het RIVM feit dat er maximaal 30 bezoekers binnen mogen zijn.

Locatie Wormerveerse Vermaning, aanvang: 20.00 uur


Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl