Het Westerwindpadmysterie van het verdwenen sporttoestel…

Gepubliceerd: 24-07-2019 9:07

Het Westerwindpadmysterie van het verdwenen sporttoestel…

ZAANDAM – Een van de vragen die je aan de wethouder Openbare Ruimte, Gerard Slegers, zou kunnen stellen is waarom er begin deze maand nog twee sporttoestellen stonden en op dinsdag 23 juli op dezelfde plek slechts een serie zwarte paaltjes… Hij opent vrijdag 26 juli officieel het nieuw ingerichte Westerwindpad waar we deze week iets vreemds opmerkten. Want: waar is het splinternieuwe sporttoestel gebleven?

Ingegeven door een negatieve opmerking bij ons artikel over de officiële opening (https://www.rtvzaanstreek.nl/officiële-opening-groenzone-westerwindpad/nieuws/item?1138404) waarin Roel Otten de aanleg een ‘niskleun geldverspilling’ noemde, fietsen we toch nog eens over het opgefriste fietspad om te kijken of zijn bloemrijke bewering hout snijdt. Los van de aangelegde eco-oevers ligt er namelijk een schitterend bloemenlint ter hoogte van de Cantate en Serenade. Samen met de nieuwe banken, sporttoestellen volgens ons een duidelijke verbetering en het geld zeker waard. 

Een zee aan prachtig geel koolzaad begroet op dat deel de fietsers en wandelaars. Tussen de metershoge koolzaadplanten groeien onder meer klaprozen en andere kleurige bermplanten. Een feest voor de bijen die zich tegoed doen aan de enorme hoeveelheden stuifmeel en nectar. 

Weg sporttoestellen…
Terwijl we enthousiast genoten van de natuur en wat foto’s maakten, stonden we weer voor de plek waar een paar weken geleden nog twee splinternieuwe rekken stonden waaraan je je kon optrekken. Die waren zomaar foetsie en hebben plaats gemaakt voor een serie saaie zwarte kunststof paaltjes. Wat je daarmee kunt doen als sporter is voor ons een raadsel. Slalommen?

Nou is er vrijdag bij de officiële opening tussen 13.00 en 14.00 uur (op het gedeelte tussen de Cantate en de Ina Dammanstraat in Zaandam) niet alleen de wethouder aanwezig. Ook de aannemer, projectleider en de stadsecoloog zijn present. Dus één van die vier zal best het antwoord kunnen geven op de vraag waarom het sporttoestel is vervangen. We nemen gemakshalve aan dat ze dan niet voor paal staan en het antwoord schuldig blijven…

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl