Hier is (Johnny) de Mol naar Zaantheater

Gepubliceerd: 04-12-2019 14:12

Hier is (Johnny) de Mol naar Zaantheater

ZAANDAM - Johnny de Mol heeft zijn theatertournee Hier is de Mol verlengd. Op 29 april 2020 staat Johnny met zijn theatertour Hier is de Mol in het Zaantheater in Zaandam. 

Tijdens zijn show vertelt hij uiteenlopende verhalen die hem gevormd hebben tot de persoon, zoals we die vandaag de dag kennen. Van zijn waslijst aan televisieprogramma’s tot de achtergrond van zijn beroemde familie. En van het vluchtelingenwerk op Lesbos tot de Rock & Roll levensstijl waar menig artiest jaloers op is. Inmiddels is Johnny 40 jaar oud, heeft hij Amsterdam achter zich gelaten en wordt hij binnenkort voor de tweede keer vader. Voor Johnny het ideale moment om de balans op te maken.

De keuze om de bühne te betreden is een langgekoesterde wens van De Mol junior vertelde hij tegen journalist Wesley Embregts. ,,“Theater is altijd al een natte droom van me geweest. Toen ik vroeger naar Paul de Leeuw keek, dacht ik: dat wil ik ook! Zijn shows bestonden uit verhalen en liedjes met een lach én een traan. Die combinatie vind ik echt magisch”, steekt hij van wal.

'Gekke familie'
,,Tijdens mijn voorstelling wil ik verhalen vertellen die anderen nog niet kennen. Het vluchtelingenwerk op Lesbos is het hoofdthema van de show, maar ik deel ook anekdotes over mijn ‘gekke’ familie. Zo waren mijn beide opa’s zanger en is mijn moeder nog steeds professioneel vocalist. Mijn stiefvader was profvoetballer waardoor ik op verschillende plekken in Europa heb gewoond. Er zijn genoeg verhalen om te vertellen. Hier is de Mol bevat op z’n zachtst gezegd dus ook een persoonlijk tintje.”

Contact
Naast het informeren van zijn publiek wil Johnny ook mensen met elkaar verbinden. Dan is het noodzakelijk om een veilige omgeving te creëren. ,,Op het moment dat de deuren dichtgaan loop ik al in de zaal om het gezelschap van die avond welkom te heten en ze eventueel naar hun plek te begeleiden. Dan leg ik direct contact met de mensen. Daardoor voelen ze zich direct op hun gemak”, vertelt hij.

Gesprek aangaan
,,Tijdens de voorstelling vraag ik ook een aantal mensen op het podium om hun persoonlijke verhalen te delen. Natuurlijk uit oprechte interesse, maar ook om te laten zien dat we het gesprek met elkaar moeten aangaan. Dat doe ik ook na de voorstelling. Dan blijf ik net zo lang tot de laatste bezoeker weg is. Hopelijk met het resultaat dat mensen nadenken of zij zelf iets kunnen bijdragen aan de samenleving of dat ze beseffen dat ze altijd wel ergens met hun verhaal terecht kunnen.”

Maak het leven magisch
Zaken bespreekbaar maken is dus het ultieme doel van Hier is de Mol. Al hoeft dat niet altijd op een serieuze manier. Volgens Johnny is het ook goed om zware onderwerpen op een luchtige manier te behandelen. ,,Humor vind ik erg belangrijk. Het leven moet immers gevierd worden. Tijdens mijn show probeer ik de mensen iets mee te geven, maar tegelijkertijd ook te laten genieten. Recht vanuit het hart, zonder belerende vinger en met een knipoog. Met die formule hoop ik, net als Paul de Leeuw, iets magisch weg te zetten.”

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl