Hijs die Regenboogvlag!

20-06-2020 12:03

Hijs die Regenboogvlag!

STREEK - De plannen en bedoelingen waren in een woord geweldig. Het programma voor de ZaanPride 2020 stond als een huis, klonk als een klok. Totdat er een flinke kink in de kabel kwam. Dat maakte gelukkig niet dat de mensen achter de ZaanPride bij de pakken neer zijn gaan zitten. Zij presenteren dit jaar een pakkend alternatief programma.

Dat programma kent een mooie opening. Het comité roept alle Zaankanters op om op zaterdag 20 juni de Zaanse Regenboogvlag te hijsen om de verbondenheid en zichtbaarheid te tonen dat iedereen het recht heeft om te zijn wie je bent en te houden van wie je wilt. Tevens zal het ZaanPride lied, geschreven door stadsdichter Ellis van Atten, worden opgenomen met de jeugd van de Zaanse Theaterschool. Die opname had plaats onder toeziend oog en luisterend oor van wethouder Rita Noordzij.

In haar portefeuille niet alleen 'Integratie en LHBTI-emancipatie', maar ook de gebieden van dienstverlening, actief burgerschap & buurthuizen, burger- en raadsparticipatie en dan is zij ook nog wijkwethouder voor Krommenie en Westzaan.

Vanaf 20.20 start de ZaanPride Live Stream OUT LOUD & PROUD met daarin de presentatie van het ZaanPride lied, de Zaanse Regenboog vlaggenactie en een gratis regenboog loterij. Host en DJ is The Wizzard of Ozzi.

Om alvast in uw agenda/op de kalender te plaatsen de mededeling dat de viering van eerste editie ZaanPride nu op 12 juni 2021 zal geschieden. Dat betekent meteen ook dat Zaanse Regenboogweek zal plaatshebben van 5 tot en met 12 juni 2021 met tal van activiteiten in samenwerking met vele partners. De ZaanPride missie is dat iedereen het recht heeft om te zijn wie je bent en te houden van wie je wilt. 'We kijken daarom uit naar ZaanPride 2021, een groots feest en tegelijkertijd een indrukwekkend pleidooi voor vrijheid, diversiteit en inclusie. 


Voor het meest actuele beeld surf dan naar https://www.zaanpride.nl

Op de foto een aandachtig luisterende wethouder Noorzij bij de opnamen van het ZaanPride lied.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl