Hoe veilig is de Droogschuur?

Gepubliceerd: 10-03-2021 13:03

Hoe veilig is de Droogschuur?

ZAANDAM - De veiligheid van fietsenstalling de Droogschuur is in het gedrang. In 2020 werd het gebouw officieel opgeleverd. De locatie van het geheel lijkt volgens velen het walhalla voor fietsendieven. Dat heeft de Partij voor Ouderen en Veiligheid er toe genoopt vragen aan de wethouder te stellen.

Dat walhalla heeft Harrie van der Laan, fractievoorzitter POV, nader aangeduid. 'De stalling bevindt zich in een wat dode hoek van het stationsgebied - de ontsnappingsroute via De Slinger is aantrekkelijk - het is onduidelijk of er camerabeveiliging is -of wellicht niet operationeel- - handhaving wordt door de fietsenbezitters niet of nauwelijks gezien.'

Op zowel sociale media als persoonlijk wordt de Partij voor Ouderen en Veiligheid steeds vaker benaderd door Zaankanters die hun fiets weer eens missen. 'Zeker de tegenwoordig aantrekkelijke elektrische fietsen zijn een doelwit voor fietsendieven. Elke week dat we niet handelen als gemeente vergroot het risico op meer fietsendiefstallen en benadeling van onze inwoners en bezoekers. Er moet snel gehandeld worden.'

De Partij voor Ouderen en Veiligheid heeft daarom een aantal vragen opgesteld voor de wethouder over fietsenstalling de Droogschuur. Want is de wethouder bekend met deze problematiek? Zo nee, waarom niet? Of de wethouder (als hij bekend is met de problematiek) al in overleg is met betrokken instanties om de betreffende fietsenstalling veiliger te maken? Bestaat bij de wethouder een voornemen van de eigenaar-beheerder van de camera-apparatuur bij deze stalling te eisen dat deze ook werkend is? Kan de wethouder toezeggen dat hij er alles aan zal doen deze fietsenstalling veilig en betrouwbaar te krijgen? 

Daarmee is de vragenlijst nog niet compleet. De wethouder wordt ook gevraagd toe te zeggen dat Politie/Handhaving uitgebreider en frequenter zal toezien op deze fietsenstalling. Eind 2019 waren er ook al klachten over de veiligheid van de fietsenstalling en in 2020 zijn er ook al vragen gesteld aan het College. Tot slot de vraag of de wethouder kan aangeven wat er sinds 2019 gedaan is aan aanvullende maatregelen om de stalling veilig te maken en fietsendiefstal te voorkomen?


Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl