Hondenpoep opruimen is verplicht!

01-05-2021 14:00

Hondenpoep opruimen is verplicht!

WORMERVEER - Heel ons leven komen we voor dilemma's te staan. We moeten van alles, maar doen we dat ook? Vanmorgen reed er een koetsje met daarin een bruidspaar. Aandoenlijk gezicht altijd. Totdat achter dat voertuig ineens flinke dampende hopen op straat lagen. Wie ruimt dat op?

Nu is zonder concurrentie hondenpoep één van de belangrijkste oorzaken van het vervuilen van straten, speeltuinen, plantsoenen en parken. Hondenpoep is vies, onhygiënisch en is heel vervelend als je erin trapt. Het opruimen van hondenpoep is daarom ontzettend belangrijk om de straten schoon te houden. En door de hondenpoep op te ruimen zijn onze trouwe viervoeters niemand tot last. Hondenpoep opruimen is volledig de verantwoordelijkheid van hondeneigenaren. Een regel van gemeentes is dat hondenbezitters een opruimplicht hebben.

Hoe zit dat eigenlijk met paardenbezitters die de openbare weg opgaan? In Wormerveer is er aan de Esdoornlaan een bijzondere aanpak van het hondenpoepprobleem. Heel vriendelijk, maar o zo duidelijk. Hoe het op het Zuideinde is afgelopen vertelt het verhaal niet. Het bruidspaar heeft in ieder geval een mooie bruidsreportage kunnen laten schieten in het Wilhelminapark. 

Temidden van de talrijke eenden poseerden zij uiterst rustig. En laten nu juist die eenden ook flink schijt hebben aan de regels van het opruimen van uitwerpselen.......

Lang leve de natuur?!?!?!

Koetsfoto's Joost Kuiper

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl