Hoornselijn al oranje aan het kleuren

30-04-2021 15:28

Hoornselijn al oranje aan het kleuren

ZAANDAM - De Hoornselijn is een bekende NS verbinding tussen de Zaanstreek en Hoorn en wijde omgeving. De lijn bestaat al flink wat jaren. Het was ooit de Hollandsche IJzeren Spoorweg Maatschappij (HSM) die de lijn exploiteerde toen het in 1884 nog enkelspoors verbinding was. Heden ten dage is het allemaal anders. De tijd staat niet stil en is onderhoud op zijn tijd beslist nodig.

Dat geschiedde ook deze week en dat maakte dat de onderdoorgang in de Westzijde, gelegen tussen de Piet Mondriaanstraat en Blauwe Arendspad/Texelstraat, slechts gedeeltelijk te gebruiken viel.

Er moest opgelet worden bij de stoplichten. Omdat lang niet iedereen op de hoogte bleek van de werkzaamheden zorgde dat nog wel eens voor kriegelige opmerkingen. Uiteindelijk zegevierde het gezonde verstand en kon de klus door de aannemer worden volbracht.


Want dat bedrijf - in dit geval Venko uit Hoogeveen- is gespecialiseerd in het verlengen van de levensduur van de assets van haar opdrachtgevers. Haar diensten bestaan o.a. uit stralen, coaten, bereikbaarheidsvoorziening en isoleren, en worden zowel op zee als op land door hen aangeboden. Maar ook aan de spoorlijn aan de Westzijde in Zaandam.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl