Hoornseveld straks multifunctioneel sportpark

01-04-2021 16:07

Hoornseveld straks multifunctioneel sportpark

ZAANSTAD - Onder de noemer 'kwaliteit toevoegen aan de stad' heeft het college van burgemeester en wethouders ingestemd met het bestemmingsplan voor Sportpark Hoornseveld. Het bestemmingsplan gaat nu ter vaststelling naar de gemeenteraad. Het huidige Sportpark Hoornseveld zal, in de ogen van de plannenmakers en het college, veranderen in een nieuw, uitnodigend en multifunctioneel sportpark met verschillende verenigingen.

Wethouder Ruimtelijke Ontwikkeling Wessel Breunesse is blij dat er een mooie stap is gezet in de ontwikkeling van de locatie om te sporten en recreëren. "We willen zo kwaliteit toevoegen aan de stad, met veel groen en ruimte voor water."
Zijn collega wethouder Gerard Slegers (Sport en Mobiliteit) signaleert een plek waar van alles te doen en te beleven zal zijn. “De ontwikkeling van het Hoornseveld is in volle gang, mede dankzij de betrokkenheid en de goede samenwerking met de verenigingen en het Sportbedrijf die straks allemaal op dit multifunctionele sportpark komen. Het is echt een gezamenlijk belang! Zaanstad heeft straks een sportpark waar heel veel sporters terecht kunnen.”

Sportverenigingen
Op het Sportpark Hoornseveld zijn voetbalvereniging FC Zaandam, korfbalvereniging ZKV, tennisvereniging LTVZ, schietsportvereniging Zaanstad en de Saense Handboog Skutters gevestigd. Voor tennisvereniging De Gouw en z.v.v. Zaanlandia is er ruimte gecreëerd op sportpark Hoornseveld zodat ze daar naar toe kunnen verhuizen. De vraag is even of de mogelijke fusie tussen FC Zaandam en Zaanlandia eventueel nog van invloed op de uiteindelijke indeling kan zijn.

De accommodaties op het Sportpark Hoornseveld zijn verouderd. Gemeente Zaanstad heeft in samenwerking met de betrokken verenigingen in 2017 een vlekkenplan gemaakt voor de sportaccommodaties op het Hoornseveld. Op het Sportpark zijn zes nieuwe voetbalvelden waarvan twee kunstgrasvelden, twee minivelden en twee grote natuurgrasvelden, twaalf nieuwe tennisbanen en vier padelbanen ingetekend. De korfbalvelden worden verplaatst, er komen nieuwe (club)accommodaties en een nieuw zwembad. En verkeers- en parkeervoorzieningen als onderdeel van de inrichting. Vanuit het Investeringsfonds is in totaal €16,45 miljoen gereserveerd voor de optimalisatie van sportpark Hoornseveld en er is € 3.2 miljoen aangevraagd bij het Transformatiefonds.

Zwembad De Slag
Ook Zwembad De Slag in Zaandam Zuid is aan vervanging toe is. In 2016 is besloten tot vervangende nieuwbouw. Zwembad De Slag komt op Sportpark Hoornseveld. Het zwembad op deze locatie biedt kansen om een verouderd sportpark nieuw leven in te blazen. Het duurzame zwembad wordt centraal in het plangebied gebouwd. Het krijgt de afmetingen van een wedstrijdbad waarbij wedstrijden met publiek kunnen worden georganiseerd. De hoofdvestiging van het Sportbedrijf zal ook verhuizen naar de nieuwe locatie.

Ruimte voor woningen
Door efficiënter met de beschikbare ruimte voor sportvoorzieningen om te gaan, komt er op andere plekken in Zaandam ruimte voor (woningbouw)ontwikkeling, zoals op de huidige locatie van Sportpark Oostzijderveld. Tegelijkertijd wordt een kwaliteitsslag gemaakt voor het Sportpark Hoornseveld. Daarmee past deze investering bij de groei van de stad en de ambities die Zaanstad onder andere met het beleidsprogramma MAAK.Zaanstad nastreeft.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl