Horecapuzzeltocht voor het goede doel

Gepubliceerd: 09-10-2019 10:10

Horecapuzzeltocht voor het goede doel

ZAANDAM – “Vraag ons niet hoeveel keren we het al hebben gehouden”, zegt Fred de Wal. “Zeker vijfentwintig keer”, vult Guda de Boorder aan. Het duo presenteert in ieder geval op zondag 20 oktober een nieuwe editie van de Horecapuzzeltocht. Een speelse rondgang langs twaalf horecabedrijven in Zaandam. “En vergeet niet: het is voor het goede doel!”, klinkt het als uit één mond.

Wie uitgaat in Zaandam, is de flamboyante Fred vast en zeker een keer tegen het lijf gelopen. De inmiddels 77-jarige ex-horecaondernemer houdt zich verre van geraniums en heeft het zo druk als een klein baasje. Vol trots toont hij de lijst met deelnemende bedrijven.

Wandelend reclamebord
“Ik kreeg alleen maar positieve reacties”, vertelt hij trots. “Fred is ons wandelend reclamebord”, zegt Guda met respect in haar stem voor de inzet van haar mede-organisator.
De opzet van de puzzeltocht kent een beproefd concept. Deelnemers betalen een klein bedrag – vijf euro – en steunen zo het goede doel. “Dit jaar gaat de opbrengst naar stichting Het Vergeten Kind”, licht Guda toe.

Vergeten Kind
De reden is duidelijk. Ook al behoren Nederlandse kinderen tot de gelukkigste ter wereld, dit geldt niet voor alle kinderen in ons land. Duizenden kinderen wonen niet meer thuis, zijn verwaarloosd of mishandeld. Gevlucht voor geweld of uit huis geplaatst omdat ze niet meer veilig waren. Daardoor ligt eenzaamheid op de loer. Stichting Het Vergeten Kind zet zich in voor deze kinderen die voor velen onzichtbaar zijn.

Hoofdprijs: 250 euro
Los daarvan maken deelnemers kans op de hoofdprijs: een geldbedrag van 250 euro. “Maar er is meer. Zo zijn er vier kaarten voor Artis te winnen, schenkt bar Bruizz een tegoedbon van 25 euro, serveert de Pizzabakkers een gratis drankje, doneert De Bloemkiosk op de burcht een fleurige attentie en sponsort Slijterij Vonk uit Zaandam zes flessen kwaliteitswijn”, zegt Fred.
“En vergeet de maand gratis naar de sportschool niet”, zegt Guda. Om lachend toe te voegen “maar dat wil je niet winnen…”

Gezellige middag
Centraal op de horecapuzzeltocht, die om 15.00 uur start bij de zaak waar men zich heeft ingeschreven, staat een gezellig middag. Plus een goed doel steunen én nog eens kans maken op mooie prijzen. Wat staat de deelnemers te wachten?

“Dat varieert ieder jaar. Het gaat om vragen en opdrachten uitvoeren bij de deelnemende horecabedrijven. Doordat het gaat om horeca op en rond de Dam, is het lopend goed te doen. De puzzeltocht is een feestje voor de horeca uitbaters die het leuk vinden dat je hun zaak bezoekt én de deelnemers. Want zo kom je weer eens in andere zaken, ontmoet nieuwe mensen”, aldus Fred.

 

Deelnemers
De deelnemende zaken zijn: Café De Schot, Het Pand, De Oude Herberg, de Centrumbar, de Blacksmith, Bruizz, de Pizzabakkers, De Koperen Bel, café Dam 10, Heroes, De Kapiteinshut en De Aftrap.

Inschrijven kan vanaf nu bij de deelnemende bedrijven. Ook is het mogelijk dat op de dag zelf te doen maar vanwege de organisatie is het vriendelijk verzoek zich toch op te geven. Dat kan ook bij Fred de Wal persoonlijk. De formulieren moeten de deelnemers dezelfde dag voor 21.00 uur inleveren bij het bedrijf waar ze zijn geëindigd. De prijsuitreiking is op 24 oktober op een nader te bepalen locatie.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl