Huisartsenlaboratorium SALT slaat vleugels uit

Gepubliceerd: 02-02-2021 15:02

Huisartsenlaboratorium SALT slaat vleugels uit

KOOG AAN DE ZAAN - Door de overname van 13 diagnostische locaties van SHO in Amsterdam breidt Huisartsenlaboratorium SALT haar dienstverlening per 1 februari 2021 danig uit.

Al eerder dit prille jaar gaf de NZa officieel toestemming voor de overname. De diagnostiek wordt voortgezet voor de Stichting Amsterdamse Gezondheidscentra (SAG), de Eerstelijns Verloskundigen in Amsterdam en Amstelland, EVAA) en een aantal andere zorgaanbieders. Deze voortzetting van diagnostiek verzorgt SALT in nauwe samenwerking met het OLVG-Lab BV. 


Zinnige zorg op de juiste plaats 
SALT heeft als ISO geaccrediteerd eerstelijns diagnostisch centrum in Zaanstreek en Waterland al een jarenlange staat van dienst opgebouwd met het bieden van diagnostisch onderzoek en bloedafname dichtbij de huisarts en patiënt. Hieronder vallen ook de functieonderzoeken. SALT is 65 jaar geleden opgericht door huisartsen en zorgverzekeraar en is een bewezen betrouwbare partij met een hoge waardering van haar cliënten. Vandaag de dag staan huisartsen nog steeds aan het roer van de organisatie. SALT gaat haar vertrouwde dienstverlening aan huisartsen, verloskundigen en overige zorgverleners in de eerste lijn in Amsterdam uitbreiden. Groot voordeel hiervan is dat een aantal belangrijke functieonderzoeken bij SALT kunnen worden gedaan in plaats van het ziekenhuis. Naast aanzienlijke kostenreductie worden ziekenhuizen hierdoor niet onnodig belast. 

Meer informatie over SALT is te vinden op www.salt.nl

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl