HVC/AEB

Gepubliceerd: 13-09-2019 15:09

HVC/AEB

ZAANSTAD - In het Zaanstad Beraad van 12 september heeft wethouder Sanna Munnikendam de raad geïnformeerd over de mogelijke overname van het Afval en Energie Bedrijf Amsterdam (AEB)

Het AEB staat er slecht voor, een faillissement is niet ondenkbaar.

De gemeente Amsterdam als enig aandeelhouder van AEB is op zoek naar een oplossing, in eerste instantie waren er een viertal oplossingen in beeld, de verkoop aan een commerciële partij is niet meer in beeld. De overige opties worden nu nader onderzocht, één daarvan is de samenwerking dan wel overname door HVC van AEB.

De gemeenten, waaronder Zaanstad, die aandeelhouders zijn van HVC zijn niet vooraf geïnformeerd over deze gang van zaken, volgende week vrijdag worden de gemeenten nader geïnformeerd over deze gang van zaken. Wethouder Munnikendam is niet gelukkig met deze gang van zaken, voelt zich overvallen door HVC.

Overname van AEB door HVC heeft nogal wat risico´s, AEB heeft grote schulden, risico´s zijn geschat op 50-100 mio aldus de wethouder financiën van Amsterdam.

Overname is nog niet definitief, de deelnemende gemeente in HVC hebben als aandeelhouders het laatste woord.

Volgens wethouder Munnikendam is dit een optie die nader moet worden onderzocht, zowel de risico’s als de kansen moeten in beeld zijn voordat er een definitieve beslissing worden genomen.

Nadere informatie volgt nadat de HVC de gemeenten heeft geïnformeerd.

De heer van der Velde (POV) adviseert om een aandeelhoudersvergadering uit te roepen zodat dit proces voorlopig stil gelegd kan worden en er geen onomkeerbare beslissingen worden genomen. De wethouder neemt dit voorstel mee in het overleg met de gemeenten.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl