IKC Toermalijn is ‘Gezonde School’

11-07-2019 08:00

IKC Toermalijn is ‘Gezonde School’

WORMERVEER - IKC Toermalijn uit Wormerveer heeft het vignet Gezonde School behaald. Met dit vignet laat de school zien dat het voldoet aan de kwaliteitscriteria die deskundigen hebben opgesteld.

Met de Gezonde School-aanpak werken scholen structureel aan een of meerdere gezondheidsthema’s zoals welbevinden, voeding en bewegen. IKC Toermalijn heeft het themacertificaat Voeding behaald.

Adjunct-directeur Lydia Sommeijer: ,,Aan onze gevel hangt binnenkort nu het logo Gezonde School. Zo kan iedereen op het schoolplein zien dat onze school een Gezonde School is. Tijdens de afsluiting van het schooljaar vrijdag 12 juli 8.45 uur zijn alle kinderen, team en ouders op het plein en onthullen wij het vignet.”

Volgend schooljaar gaat IKC Toermalijn verder met de aanvraag voor het themacertificaat Welbevinden. In regio Zaanstreek zijn er 27 scholen met het vignet Gezonde School. Gezamenlijk hebben zij 35 themacertificaten behaald. Momenteel werken er nog eens 29 scholen aan een eerste, tweede of derde themacertificaat.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl