In de rij voor de griep- en pneumokokkenprik

Gepubliceerd: 26-10-2021 15:10

In de rij voor de griep- en pneumokokkenprik

STREEK - In de maanden oktober en november krijgen jaarlijks zo'n zes miljoen mensen van hun huisarts een uitnodiging voor hun griepprik. De griepprik is bedoeld voor mensen van 60 jaar en ouder en voor volwassenen en kinderen met bepaalde medische aandoeningen. In buurtcentrum De Lorzie op het Marktplein is alles al in gereedheid voor al die prikken.

Vanzelfsprekend is het niet De Lorzie dat de prik zet, maar betreft het een actie van de Huisartsenpraktijk Wormerveer. Het prikken binnen de Lorzie is verdeeld over drie dagen, 26 en 28 oktober en 4 november. Daarna gaan de mensen nog thuisprikken en zijn er terugkomdagen op de praktijk. Er zijn per dag zeven mensen van de praktijk bezig met het prikken zélf. Ze hebben ongeveer 2500 mensen uitgenodigd voor de griepprik en de Pneumokokken (tegen longontsteking). Ze verwachten dat er in de drie dagen tijd ongeveer 1900 mensen langs zullen komen voor het prikken.

De griepprik is gratis voor kinderen en volwassenen die extra risico lopen om ernstig ziek te worden door griep. Bijvoorbeeld mensen van 60 jaar en ouder, maar ook voor mensen met bijvoorbeeld long- of hartaandoeningen. Deze mensen ontvangen van hun huisarts een uitnodiging voor de jaarlijkse griepprik. Een griepprik is niet verplicht. Iemand kiest zelf om wel of niet van het aanbod gebruik te maken.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl