In memoriam Han van Engelen

13-05-2020 13:39

In memoriam Han van Engelen

ZAANSTAD - Ons bereikte het trieste bericht dat Han van Engelen op 70 jarige leeftijd is overleden. Als voorzitter van de Zaanse Zieken en Bejaarden Omroep was hij een gedreven persoonlijkheid. Zijn brede maatschappelijke belangstelling maakte van hem een echt mensen mens.

Onder zijn voorzitterschap besloot de ZZBO een lange periode van uitzenden af op 24 november 2016. Een voorganger van Van Engelen stelde ooit dat de omroep voldoende had aan een bezemkast. Dat bleek in de loop der jaren toch een achterhaalde kreet.

De ZZBO trok in bij Zaanradio omdat het onderdak bij het ziekenhuis De Heel kwam te vervallen. In de nieuwbouw van het ZMC was geen ruimte meer voor de ZZBO.

In 2018 deed Van Engelen de voorzittershamer over aan Christiaan Homburg, dit na een lange periode van activiteiten voor de ZZBO waarvan hij o.a. de laatste zes jaar preses was.

De Zaandammer, specialist ouderengeneeskunde en tevens SCEN-arts, is vanuit het midden van ons land terecht gekomen in onze streek. Hij studeerde geneeskunde aan de Universiteit Utrecht, werkte als arts o.a. in Amsterdam, was actief voor Evean en tot voor kort was hij actief voor de Verenso symposiumcommissie. Dat deed hij vanaf het moment dat hij de pensioengerechtigde leeftijd bereikte. Hij deed toen nog wel avond- en nachtdiensten voor ANW-Nederland om de ‘overdag-artsen’ te ontlasten.

Van Engelen overleed als gevolg van de COVID-19 Corona. Dat hij moge rusten in vrede. 


Namens RTV Zaanstreek wensen wij zijn naasten alle sterkte toe dit grote verlies te dragen.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl