In memoriam Onne Westerhoff

07-07-2020 11:27

In memoriam Onne Westerhoff

STREEK - Onze wereld draait meer en meer op vrijwilligers. Daarom is het een trieste taak u te moeten melden dat ons een supervrijwilliger is ontvallen. Onne Westerhoff uit Wormerveer is op 3 juli op 81 jarige leeftijd overleden.

Veel mensen beperken hun inzet vaak tot één organisatie/club. Onne niet. Hij was actief voor het vroegere QSC (huidige Fortuna W), Blauw Wit, TOP, De Noordster en was daarnaast in zijn woonomgeving een graag geziene man. Actief bij een voetbalclub, ijsclub en ook een toneelclub. Wie doet hem dat na? Het Koninklijk Huis heeft haar dank voor al die inzet al eerdre laten blijken en hem tot Lid in de Orde van Oranje Nassau verklaard.

Lid van verdienste bij Fortuna Wormerveer Onne Westerhoff (7 februari 1939) heeft in positieve zin van het woord enorm veel op zijn geweten. Voor al zijn inzet bij de voetbalclub ontving Onne die eretitel op 26 november 2007 tijdens de ledenvergadering van Fortuna Wormerveer.

De basis voor al die activiteiten lag op en rond het QSC terrein. Zelf was hij geen voetbaltalent. In de junioren speelde hij zijn partij mee, in de senioren was dat slechts van korte duur. Organiseren was zijn 'core business' zoals dat tegenwoordig dan heet.

Onne was bijvoorbeeld lid van het allereerste jeugdbestuur van Nederland. Daar was hij bijzonder trots op. Onne is natuurlijk ‘groot’ geworden door de organisatie van het Eerste Zaanse Zaalvoetbal Toernooi voor de jeugd in de sporthal van Wormer op Nieuwjaarsdag. Samen met o.a. Co Tjeertes en Cees de Munck heeft hij dat jarenlang en met succes weten te organiseren.

Als jeugdleider heeft hij onnoemelijk veel wedstrijden mogen begeleiden. Onne was ook de drijvende kracht achter het internationale toernooi Onder 23 met o.a. clubs als Heuchelheim, Ninove, Ravensdeel, Elst en Rouan.
De jeugd van QSC heeft hij altijd enorm gesteund. Zijn kwaliteiten kwamen later ook in het hoofdbestuur van Q tot uiting.

Bij ijsvereniging De Noordster was Onne samen met o.a. Piet Huizinga (zelf bestuurslid van 1948 t/m 2003) een graag geziene man en noeste werker. Samen bezochten zij jarenlang alle KNSB vergadering in den lande. Onne was ook nauw betrokken bij het Gewest Noord Holland Utrecht van de schaatsbond.
Zijn ideeën maakten dat de club een enorme hoeveelheid leden kende in de hoogtijdagen. Het jeugdschaatsen was echt zijn ding.

Onne was ook liefst 59 jaar lid van de plaatselijke toneelvereniging TOP. De laatste jaren als slapend lid. Maar op de uitvoeringen was hij altijd nog present. Velen succesvolle rollen heeft hij vertolkt bij TOP.

Behalve actief bij QSC, TOP en Noordster was Onne ook jarenlang KNVB consul bij CVV Blauw Wit W. Niet zo vreemd want jarenlang woonde hij met zijn moeder in het ouderlijk huis in het dorp dat hij later kocht. 


Hij kwam in contact met Blauw-Wit door zijn rol als consul, aangesteld door de KNVB en de gemeente. Destijds gemeente Wormerveer, later Zaanstad. Onne is een groot aantal jaren als eerste op ons complex geweest op zaterdagochtend vroeg en keurde de velden (en ook de toiletten).
Na zijn pensionering als ambtenaar bij de gemeente Purmerend werd hij actief in de Maandagploeg. Altijd op klompen schitterde hij als erkend slidingtrapper. Hij dichtte letterlijk vele gaten op de velden en was tot de corona-lockdown wekelijks actief.

Vanuit West Knollendam verhuisde hij naar de Cor Bruijnweg. Daar heeft hij ook zijn laatste adem uitgeblazen. Een voetballend buurjongetje schoot de bal in Onne’s tuin en trof daar het ontzielde lichaam aan. Een triest einde van een bijzonder mens.

Er is gelegenheid tot afscheid nemen en condoleren op donderdag 9 juli van 19.00-20.00 uur in het uitvaartcentrum van Crematorium Zaanstad, Wibaustraat 282 in Zaandam. De aansluitende crematie zal een besloten karakter kennen.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl