In memoriam Peter Tates: een creatieve, enthousiaste ondernemer

Gepubliceerd: 28-10-2020 18:10

In memoriam Peter Tates: een creatieve, enthousiaste ondernemer

ZAANDAM - De tomeloze doorzettingskracht, enthousiasme en inzet van Peter Tates (23 september 1971) zal door velen gemist worden nu bekend is dat hij maandagochtend 26 oktober jl. is overleden. Afscheid nemen van Peter is mogelijk in Taets Art Gallery (gebouw 41) van maandag 2 november tot en met woensdag 4 november, 10.00- 19.30 uur.

Tates werd maandag levenloos aangetroffen in zijn woning in Zaandam. Een acute perforatie van de darm was hem te machtig.

Peter Tates was directeur/creator van Taets Art and Event Park en was sinds 2004 actief op het Hembrugterrein. Daar startte hij zijn kunstgalerie die hij later wist uit te breiden tot een succesvol evenementenbedrijf voor opdrachtgevers uit binnen-en buitenland. Peter Tates droeg het Hembrugterrein en Zaanstad een warm hart toe en zette zich in om de verbinding met Amsterdam en Metropoolregio Amsterdam te versterken.

Dat deed hij letterlijk voor eigen rekening en risico door deze zomer een bootverbinding te organiseren tussen Amsterdam en Zaanstad. Tijdens de stille Corona zomerperiode cree¨erde hij samen met branchegenoten de HEMtuin om toch binnen de veiligheidsmaatregelen aanbod voor jonge professionals te bieden.

Peter Tates was een creatieve, enthousiaste ondernemer die zowel op economisch/toeristisch, maar ook op sociaal maatschappelijk terrein zich inzette om initiatieven te ontwikkelen om mensen te inspireren en te begeleiden. Naast zijn ambitie om een hotel op het Hembrugterrein te ontwikkelen, lag zijn hart bij de opvang en begeleiding van jonge Zaankanters die buiten de maatschappij dreigden te raken, waar hij een tijdelijke woonruimte voor wilde organiseren.

Zijn tomeloze doorzettingskracht, enthousiasme en inzet zal door velen gemist worden.
De bedrijfsvoering en dagelijkse leiding van Taets Art and Event Park wordt voortgezet door Diny Tates, bestuurder en zijn zoon Kenz.

LAATSTE GROET
Afscheid nemen van Peter is mogelijk in Taets Art Gallery (gebouw 41) van maandag 2 november tot en met woensdag 4 november, 10.00- 19.30 uur
Taets Art and Event Park, Hemkade 16, Hembrugterrein, 1506 PR ZAANDAM

Voor relaties, vrienden en bekenden van Peter Tates, director/creator Taets Art and Event Park, is in Taets Art Gallery de ruimte gemaakt om afscheid te nemen en het condoleance register te tekenen.
Het plotselinge overlijden van Peter heeft velen geschokt. Daarom willen zijn naasten in zijn sfeer de mogelijkheid bieden om het verdriet te delen en Peter de laatste eer te bewijzen in zijn eigen geliefde Art Gallery, waar hij zijn zakelijke avontuur op het Hembrugterrein is begonnen.

Foto: Polle Willemse

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl