Indrukwekkende afsluiting van inktzwarte periode

30-10-2021 18:00

Indrukwekkende afsluiting van inktzwarte periode

WESTKNOLLENDAM - Terwijl op het hoofdveld de mannen van CVV Blauw Wit W dorpsgenoot Fortuna Wormerveer op gelijke stand wisten te houden speelden de vrouwen van de club weer hun eerste wedstrijd na het dramatische verlies van Charmaine Engel. Zij werd uit het leven gerukt door een zwaar ongeluk. Het maakte dat heel de club in rouw gedompeld werd.

Oorspronkelijk was de wedstrijd uit de vierde klasse geprogrammeerd als uitwedstrijd, maar met de welwillende medewerking van de tegenstander uit Wieringerwerf kon dit worden omgezet zodat de Blauw Wit dames thuis weer verder konden gaan met hun competitie. En dat zal zonder Charmaine nog altijd een onwezenlijke bezigheid blijven, maar zoals de meiden lieten horen: ‘We moeten door!’ De wedstrijd was er een vol spannende momenten, op en neer golvend spel en het talrijke publiek deed enthousiast mee in haar aanmoedigingen.

Na afloop van de wedstrijd werden de vrouwen opgevangen door de Blauw Wit getrouwen die met brandende fakkels zorgden voor een erehaag. Het applaus was wederom intens.

Voorzitter Oscar de Vries, tegenwoordig zelf spelend in het vierde elftal, bekeek het geheel met gemengde maar vooral trotse gevoelens. ‘Dit is wel een bizarre periode geweest. Zo had ik de start van mijn voorzittersperiode niet voorgesteld. Positief bij al deze narigheid is wel dat de club heeft bewezen een hechte familie te zijn. Een club met een warm hart.’

Voor De Vries betekent deze huldiging meteen ook de afsluiting van de moeilijke weken. De jaarvergadering staat op de agenda voor vrijdag 5 november vanaf 19.30 uur. ‘We moeten het gewone leven weer gaan oppakken. Dit alles moeten we een plek geven. Vergeten doen we het nooit, maar de club moet door.’

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl