Info-sessies ADHD bij vrouwen

Gepubliceerd: 28-12-2018 9:12

Info-sessies ADHD bij vrouwen

ZAANSTREEK - Eveline Roux geeft op woensdag 9 en dinsdag 22 januari een info-sessie over ADHD bij vrouwen. In twee uurtjes praat ze vrouwen bij over dit onderwerp.

Aan de orde komen onder meer hoe het komt dat vrouwen die aan ADHD lijden chaos ervaren in hun hoofd en huis. Waarom ze zo moe opstaan, maar toch altijd weer te laat naar bed gaan. En hoe het kan dat ze op het werk moeiteloos de meest ingewikkelde procedures volgen, maar thuis de helft van de maaltijd op tafel vergeten te zetten?

,,ADHD is toch iets met drukke jongetjes van een jaar of acht, die binnen in de gordijnen en buiten in de bomen klimmen? Ja! Maar hoe zit het dan met vrouwen? Nou, die klimmen misschien niet in de gordijnen, of in bomen, maar die kunnen wel degelijk ADHD hebben. Dat uit zich alleen anders. Een vrouw met ADHD kan bijvoorbeeld vijf kwartier in een uur kletsen. Of haar hyperactiviteit uiten door heel veel te sporten, of actief te zijn op andere manieren. Dan is er ook nog een vorm van ADHD die het ‘overwegend onoplettende type’ wordt genoemd (ADD). En daarvan is dromerigheid een typisch kenmerk”, aldus Eveline in haar toelichting.

Na deze sessie weet de deelnemer onder meer wat ADHD is, wat typische kenmerken zijn van vrouwen met ADHD, waarom deze kwaal bij vrouwen is anders dan bij mannen en hoe je ADHD in je eigen voordeel kunt gebruiken.

De info-sessies zin van 19.30 tot 21.30 uur (inloop 19.15 uur). Locatie is De Bieb Zaanstreek, Westzijde 170. Meer informatie: www.adhdbijvrouwen.nl

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl