Inge Brakman koninklijk onderscheiden

03-12-2019 13:15

Inge Brakman koninklijk onderscheiden

WORMERLAND - Burgemeester P.C. Tange van Wormerland heeft op maandagmiddag 2 december een koninklijke onderscheiding uitgereikt aan Inge Brakman. Die kreeg ze onder meer voor haar activiteiten voor het Rode Kruis, waar ze vanaf 2012 voorzitter van was.

De uitreiking vond plaats tijdens de tweejaarlijkse Henry Dunant lezing waar Inge Brakman afscheid nam als voorzitter van het Rode Kruis. Inge Brakman is benoemd tot officier in de Orde van Oranje Nassau.

Brakman gaf uitvoering aan de erkenning van de passieve rol van de organisatie tijdens de Tweede Wereldoorlog. Zij liet deze rol door het Nederlands Instituut voor Oorlogsdocumentatie (NIOD) onafhankelijk onderzoeken en zette zich in voor openbare excuses en het herstel van de relaties met de Joodse, Roma- en Sinti-gemeenschappen in Nederland.

Ook leidde zij samen met prinses Margriet de Nederlandse delegaties bij de vergadering van de internationale koepelorganisatie. Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet was dan ook deze middag samen met professor meester Pieter van Vollenhoven aanwezig.
(Foto: Ferry Knijn)

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl