Inloopavond openstelling busbrug

Gepubliceerd: 09-04-2018 8:04

Inloopavond openstelling busbrug

KOOG AAN DE ZAAN – De gemeente geeft tijdens de inloopavond op maandag 16 april toelichting op de resultaten van de onderzoeken die zijn gedaan de totale openstelling van busbrug De Binding. Het gaat met name om het effect op verkeer en milieu.

Bewoners van Westerkoog en Westerwatering kregen de uitnodiging om tussen 19.00 en 20.30 uur binnen te lopen bij buurthuis De Vuister, Molenwerf 44 en zich verder te laten informeren. De gemeente spreekt over maatregelen nemen ten behoeve van de verkeersveiligheid en verminderen van de geluidsbelasting bij een aantal woningen.

Tien tot vijftien bewoners uit Westerkoog worden tijdens de inloopavond gezocht om mee te denken over het verkeersontwerp.

Op 15 januari was er ook al een informatieavond. Er zijn toen suggesties gedaan om de verkeersveiligheid te verbeteren. Ten opzichte van het toen gepresenteerde ontwerp zijn er wijzigingen toegepast zoals; vluchtheuvels ter hoogte van de Betje Wolfstraat voor veilige oversteek van voetgangers en fietsers, een rotonde op de kruising Houtveldweg en busbrug De Binding.

Onderzoeksresultaten zijn ook te zien op: www.zaanstad.nl, zoekterm openstelling busbrug.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl