Inloopbijeenkomst aanpassingen Westenwindpad

Gepubliceerd: 29-10-2018 10:10

Inloopbijeenkomst aanpassingen Westenwindpad

ZAANSTREEK - De gemeente wil de zone langs het Westerwindpad recreatief, landschappelijk en ecologisch interessanter en aantrekkelijker maken en heeft dit vastgelegd in een bijgesteld voorlopig ontwerp groenzone.

Het ontwerp staat in harmonie met het aangrenzende weidevogelgebied. Om uit te leggen welke plannen er zijn, wordt er woensdag 31 oktober tussen 19.00 en 21.00 uur (u mag binnenlopen wanneer het u uitkomt) een inloopbijeenkomst gehouden. Locatie: Evean, Elsbroekplantsoen 1 in Zaandam. De heer C. Fleur (projectleider Spelen, Sport & Groen) vertelt over de nieuwe sportmogelijkheden dichtbij het Westerwindpad.

De gemeente staat voor het definitief ontwerp ook in contact gezocht met de Belangenvereniging Westerwatering, Staatsbosbeheer en het Hoogheemraadschap. Ook zijn er eerder bewonersavonden gehouden om met de direct aanwonenden van het Westerwindpad van gedachten te wisselen en ideeën en/of weerstanden op te halen. Hierna is het plan aangepast. Dat wordt nu voorgelegd aan alle bewoners van Westerwatering.

Sporttoestellen
Zo liggen er nu ideeën om enkele sporttoestellen ten behoeve van het trimparcours aan te leggen, banken neer te zetten, aanmeerplekken te behouden en het schelpenpad te vervangen door groenstroken. Meer projectinformatie is te zien op www.zaanstad.nl (zoekwoord Westerwindpad intikken).

Aan de hand van de uitkomsten van de inloopbijeenkomst wordt het definitief ontwerp opgesteld. Die wordt ook gepubliceerd op www.zaanstad.nl. Daarna wordt het ontwerp technisch uitgewerkt en aanbesteed. Naar verwachting wordt in februari 2019 gestart met de uitvoering van de werkzaamheden. Hierover ontvangen direct aanwonenden een brief.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl