Inspiratieavond duurzame Zaanse energie

Gepubliceerd: 21-01-2019 11:01

Inspiratieavond duurzame Zaanse energie

ZAANDAM - Platform aan de Zaan houdt maandag 4 februari een inspiratieavond over duurzame energievoorziening. De bijeenkomst vindt plaat in café De Fabriek aan de Jan Sijbrandsteeg 12. 

Met pioniers van het eerste uur, energieke doeners en aanwezige frisse denkers worden mogelijkheden getoetst om de energietransitie als inwoners te versnellen naast de lopende initiatieven van bedrijven en gemeenten. ‘Wat kunnen we doen als Zaankanters om het aandeel duurzame energie te verdubbelen in 2020? En wie of wat hebben we daarbij nodig?’

Toelichting
Zichtbaar wordt welke inspirerende initiatieven er al zijn. De gemeente licht kort toe hoe zij inwoners komend jaar hierbij ondersteunen. In werksessies wordt gekeken naar opschalen van initiatieven en nieuwe initiatieven bedacht. Kennis van de energiesector is niet vereist.

 
Pioniers
Er zijn inspirerende pioniers van lokale initiatieven aanwezig. Zoals de Zaanse Energie Koöperatie (ZEK), die al jaren eigen opgewekte zonne- en windenergie verkopen als Zaanse Energie. De Zaanse Groene, een nieuwe lokale energie coöperatie met een handelsplatform waarmee bewoners en bedrijven elkaar vanaf 2019 van goedkope duurzame stroom kunnen voorzien.

Aftrap
De avond is de aftrap van de nieuwe programmalijn Duurzaam en Innovatief. Dit is een reeks van drie avonden van Platform aan de Zaan waar inwoners, bedrijven en beleidsmedewerkers van de Zaanstreek bijeenkomen om samen de Zaanstreek te verduurzamen. De opbrengst van de eerste avond vormt de input voor de volgende bijeenkomsten in mei en december.

Aanvang 20.00 uur. Meer informatie en aanmelden kan via www.platformaandezaan.nl.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl