Inspirerende verhalenmiddag Zaanse bahá'í gemeenschap

Gepubliceerd: 13-10-2019 9:10

Inspirerende verhalenmiddag Zaanse bahá'í gemeenschap

ZAANSTAD – Ter gelegenheid van de 200ste geboortedag van de Báb houdt de Zaanse bahá’i gemeenschap op zondag 3 november een inspirerende en tijdloze verhalenmiddag. Aangevuld met live muziek, een goede dosis humor en een vleugje mystiek.

Dit geloof is in de negentiende eeuw gesticht is door Bahá'u'lláh in Perzië (Iran) en benadrukt de geestelijke eenheid van de mensheid. Wereldwijd zijn er naar schatting ongeveer zeven miljoen bahá’ís in meer dan tweehonderd landen en gebieden.

De bahá'í-leringen benadrukken de onderliggende eenheid van de grote wereldgodsdiensten. Religieuze geschiedenis wordt gezien als een ontvouwing van waarheid met behulp van een aantal goddelijke boodschappers, manifestaties van God genaamd. Onder deze boodschappers zijn Abraham, Krishna, Boeddha, Jezus en Mohammed de bekendste. Voor de bahá'ís is de meest recente en belangrijkste boodschapper Bahá'u'lláh. Volgens de bahá'ís is de mensheid betrokken bij een voortdurend, noodzakelijk en geleidelijk proces naar verstandhouding, vrede, gerechtigheid en eenheid op wereldschaal.

Meer weten? Beleef dan de kennismakingsmiddag in Centrum Het Element, Zilverschoonplein 18, Zaandam. Het programma is geschikt voor jong en oud(er). Entree: gratis. Wel graag aanmelden via: zaanstad@bahai.nl. Aanvang: 15.30 uur. Einde: 17.30 uur. Ontvangst vanaf 15.00 uur.

Meer informatie: www.bahai.nl

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl