Inspraak bij vergroenen Stationsplein

29-10-2020 16:21

Inspraak bij vergroenen Stationsplein

STREEK - De gemeente wil het Stationsplein aan de westzijde van station Zaandam gaan vergroenen. Burgers kunnen meebepalen welke inrichting het krijgt. Voor de inrichting zijn twee ontwerpen gemaakt. Bewoners van Zaanstad kunnen nu kiezen voor een van de twee door te stemmen op het ontwerp dat zij het mooiste vinden.

Waarom een tijdelijke inrichting? De overdekte fietsenstalling is open en de fietsenrekken op het Stationsplein aan de westzijde van station Zaandam zijn weg. Daardoor is op het Stationsplein een leegte ontstaan.
Het gaat nog wel vijf jaar of langer duren voor het plein tussen het Ebbehout en de Houtveldweg echt aan kan worden gepakt en misschien nieuwe gebouwen zullen verschijnen. 'Vijf jaar is natuurlijk lang, dus voldoende reden om voor die tijdelijke periode ook te zorgen dat het Stationsplein ingericht wordt' zo laat de gemeente weten.

'Hoe mooi zou het zijn om te zorgen dat deze ruimte een meer parkachtig karakter krijgt? Een plek waar wat te zien is? Waar je in de zomer niet wegbrandt maar verkoeling vindt? Waar kinderen kunnen spelen? Waar je kunt wachten in het groen voor of na een stadsbezoek, of na een reis met het openbaar vervoer. En ….een park waar je even kunt ontspannen en de dynamiek van het stationsgebied beleeft?' valt te lezen op de speciale website van dit project.

Twee opties voor de inrichting
Voor de inrichting van het Stationsplein aan de westzijde van station Zaandam heeft de gemeente twee ontwerpen gemaakt. Bewoners van Zaanstad kunnen nu kiezen voor een van de twee door te stemmen op het ontwerp dat zij het mooiste vinden.
Het verschil voor de inrichting is niet groot. Er is veel groen, er zijn plekjes om te zitten, er zijn bloemen en heesters waardoor er een plek ontstaat waar je echt even tot rust kunt komen.

Meer info staat op 
https://buitengewoon.zaanstad.nl/projecten/inrichting-stationsplein?fbclid=IwAR0MSNYCHQd23ewGfgrtZfcQMaFYz-PDe83oSDSSpLzGIemwnqa4IPJqEw4

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl