Interpellatiedebat over Zaanbrug met strak spreekschema

22-04-2021 13:40

Interpellatiedebat over Zaanbrug met strak spreekschema

STREEK - Eerder deze maand dienden de politieke partijen POV, DZ en LZ een verzoek in tot het houden van een interpellatie volgens artikel 50 Reglement van Orde met betrekking op de informatievoorziening rondom de Zaanbrug te Wormerveer voor de raadsvergadering van 22 april 2021. Vandaag is het zover en staat het daadwerkelijk op de agenda.

De aanleiding voor het initiatief tot het interpellatiedebat kent haar basis in het feit dat de afgelopen maanden de gemeenteraad van Zaanstad via persberichten van de Provincie Noord Holland op de hoogte is gebracht van de dan actuele situatie en plannen rondom de Zaanbrug en de tijdelijke brugverbinding tussen Wormer en Wormerveer.

Nu wil het toeval dat er deze dag (22 april) ook een digitale informatiebijeenkomst is over de werkzaamheden aan de nieuwe Zaanbrug en de locatie van de tijdelijke brug. De provincie Noord-Holland organiseert deze avond samen met de aannemer en de gemeenten Zaanstad en Wormerland.
Wat laatstgenoemde bijeenkomst betreft laat de Partij voor Ouderen en Veiligheid/Liberaal Wormerland weten dat ook de gemeenteraad van Wormer niet is ingelicht en eveneens berichten over de Zaanbrug uit de persberichten van de Provincie heeft moeten vernemen. 'Hoe is dit mogelijk?' is dan een logische vraag.

De indieners van het interpellatieverzoek zijnde Harrie van der Laan (Partij voor Ouderen en Veiligheid Zaanstad), Jos Kerkhoven (Democratisch Zaanstad) en namens Lokaal Zaans Marianne de Boer - Doeve hebben er ongetwijfeld zin an. In hoeverre er sprake kan zijn van een gezonde discussie met een strak geregisseerd spreektijdenschema is de grote vraag.

Kijk voor meer informatie op https://zaanstad.raadsinformatie.nl/

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl