Interpellatiedebat start achter gesloten deuren

Gepubliceerd: 05-07-2021 19:07

Interpellatiedebat start achter gesloten deuren

ZAANSTAD - Onder voorzitterschap van Ruud Pauw (ROSA) is er sprake van een interpellatiedebat in de raad waarbij de gemeenteraad het opneemt tegen het college van B&W. Dat betekent - zo waarschuwt Pauw - dat er niet over individuele ambtenaren gesproken zal worden. Het is vervolgens raadsadviseur Andre Maaskant die de presentielijst doorneemt. Niet alle volksvertegenwoordigers zijn verschenen.

Alvorens te gaan debatteren is het de heer G. Van Zanen die beëdigd wordt als steunfractielid namens D66. De geloofsbrievencommissie laat bij monde van VVD’ er Tjeerd Rienstra weten dat er geen belemmeringen zijn. Een bescheiden bloemenhulde is Van Zanen’s deel.

Er zijn wat ordevoorstellen. Jan de Vries wil de benoeming van de commissie van vier raadsleden om het onderzoek waarover gedebatteerd zal worden uit stellen tot donderdag. Dat zijn alle partijen eens met De Vries.

Harrie van der Laan wil eerst een geheim overleg om de geheime stukken te bespreken. Daar zijn geen tegenstanders voor te vinden.

Wel is het de afgevaardigde Hartog die namens zijn partij SP de steun voor het debat intrekt en dat heeft tot gevolg dat de twee aanwezige SP’ ers de zaal verlaten. Zij zijn donderdag wel aanwezig bij de benoeming van de commissie.

Die beweging maakt dat Marc Wit zich namens het CDA afvraagt of er dan nog wel een interpellatiedebat kan plaatshebben. Voorzitter Pauw kent de spelregels en bevestigd dat dit zonder probleem kan.

PVV’er Van Haasen roept dat de gemeenteraad gefrustreerd is door het overhandigen van documenten waar veel van is zwartgelakt. ‘Zelfs de naam van onze burgemeester is gezwart. Hoe moeten we hem nu aanspreken en is hij wellicht bezig het zinkende schip te verlaten?’

Aansluitend melden de woordvoerders in deze zaak zich in zaal 4 voor een besloten overleg.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl