Interreligieus dialoog in Ontmoeting

Gepubliceerd: 27-11-2018 9:11

Interreligieus dialoog in Ontmoeting

ZAANDIJK - Rabbijn Lody van de Kamp en imam Yassin Elforkani spreken op donderdag 29 november in De Ontmoeting, Parklaan 1, over het samenleven van mensen met verschillende (niet-) religieuze en culturele achtergronden. 

,,In onze huidige tijd, waarin joden en moslims steeds meer met bedreigingen en discriminatie te maken hebben, is het goed de vraag te stellen ‘hoe kunnen Joden, Moslims en Christenen samen leven in Nederland anno 2018? Moskeeën worden beklad en Joden met een keppeltje uitgescholden”, aldus Lody van de Kamp die dit jaar zijn lidmaatschap van het CDA opzegde uit onvrede met uitspraken van partijleider Buma over ‘onze’ joods-christelijke samenleving.

,,Daarachter gaat de gedachte schuil: de moslims, die moeten we hier niet hebben. Daar voel ik me heel ongemakkelijk bij”, aldus Van de Kamp.

Yassin Elforkani is (jongeren)imam en was woordvoerder van het contactorgaan Moslims en Overheid. Hij staat voor een menselijke islam, waarin de Koran steeds opnieuw uitgelegd kan en moet worden. Beiden zetten zich actief in voor een beter begrip tussen Joden en moslims. Aanvang 19.30 uur. Toegang vrij.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl