Inwoners hebben eigen inbreng bij opvolging burgemeester Tange

Gepubliceerd: 15-09-2019 12:09

Inwoners hebben eigen inbreng bij opvolging burgemeester Tange

WORMERLAND - In een brief aan de gemeenteraad, heeft burgemeester van Wormerland Peter Tange eerder kenbaar gemaakt, af te treden in maart 2020. Dan is hij 20 jaar burgemeester geweest en daarmee een van de langstzittende burgemeesters in Nederland.

De gemeenteraad speelt altijd een rol in de benoeming van een nieuwe burgemeester. Maar dat is in de meeste gevallen een opsomming van functie eisen. De samenstelling van dat lijstje en de daaropvolgende sollicitatiegesprekken blijven achter gesloten deuren.

De gemeenteraad van Wormerland heeft nu een opmerkelijk initiatief genomen. Huis aan huis is er afgelopen week een kaart bezorgd waarin de raad vraagt drie kwaliteiten te nemen, waaraan de nieuwe burgemeester zou moeten voldoen. Op zijn minst een opmerkelijke vorm van overheidscommunicatie. Maar ook passend in ontwikkelingen over het betrekken van inwoners bij de benoeming van een burgemeester.
De kaart kan ongefrankeerd teruggestuurd worden of online ingevuld worden.

In gesprek
Op zaterdag 28 september zitten raadsleden van 11.00 tot 13.00 uur op een aantal locaties om met inwoners in gesprek te gaan over de nieuwe burgemeester. Het gaat om:
- Het Dorpshuis, Dorpsstraat 95 in Oostknollendam
- De Omslag, Faunastraat 68 in Wormer
- De Lepelaar, Molenpad 2 in Jisp
- Voetbalkantine DZS, Pieter Slootenweg 25 in Neck

Hoe verder?
Op woensdag 16 oktober wordt de profielschets vastgesteld in een bijzondere raadsvergadering. Daarna kunnen geïnteresseerden bij de Commissaris van de Koning solliciteren. De bedoeling is dat in het voorjaar een nieuwe burgemeester wordt geïnstalleerd.

Meer informatie staat op de gemeentelijke website, zoek op 'burgemeester 2020'.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl