Jacht naar verboden wapens gaat verder

04-02-2020 14:54

Jacht naar verboden wapens gaat verder

ZAANSTAD - Na een tijd van afwezigheid gaat het preventief fouilleren rond het centrum van Zaandam verder.

Twee weken lang konden wapenbezitters zonder vervolging hun wapens bij de politie kwijt. In de tussentijd werden voorbijgangers niet meer gecontroleerd op het dragen van wapens. De wapeninleveractie leverde in totaal 197 wapens op.

Een mooi resultaat, maar de gemeente laat weten dat het ook zorgen opwekt. Voornamelijk jongeren zouden met een wapen op zak rondlopen. De politie meldt vandaag op meerdere scholen in Zaanstad onaangekondigd een kluisjescontrole te hebben gehouden. Hierbij zijn drie hamers, zes messen, illegaal vuurwerk, pepperspray, een stroomstootwapen en vals geld in beslag genomen. Tegen een aantal minderjarige verdachten is een proces-verbaal opgemaakt, waarna zij zich later bij de recherche moeten melden voor verhoor. Daarnaast zullen scholen mogelijk ook een straf opleggen.

Het preventief fouilleren in het centrum van Zaandam ging vandaag niet onopgemerkt voorbij. Reizigers op station Zaandam werden vanmiddag door de politie preventief gefouilleerd. De actie leverde negen messen en één wapenstok op.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Molenwerf 42 - 1541 WR Koog aan de Zaan - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl