Jan Schavemaker Koninklijk onderscheiden

15-03-2021 08:31

Jan Schavemaker Koninklijk onderscheiden

ASSENDELFT - Het uitreiken van Koninklijke Onderscheidingen is ook voor burgemeester Jan Hamming geen dagelijks werk. Recentelijk mocht hij toch op pad zo’n blijken van waardering aan een stadgenoot uit te reiken. Zijn doel dit keer Jan Schavemaker. ‘Een onderscheiding voor een bijzondere Zaankanter’ omschreef de eerste burger zijn missie.

Dat Jan Schavemaker in aanmerking kwam voor deze hoge onderscheiding is niet zo vreemd. Al decennialang zet Jan zich in voor de voetbalvereniging VV Assendelft. Hij heeft in ruim 40 jaar verschillende functies bekleed binnen de club, waarvan 30 jaar in het bestuur. Sinds 2012 is de goedlachse Schavemaker als opvolger van de legendarische Wim Hooyschuur de voorzitter van de zwartwitten.

Die belangrijke positie zal hij nog bekleden tot de jaarvergadering van de club in november. Dan zal Gerard Nol als zijn opvolger worden geïnstalleerd. Schavemaker heeft alle vertrouwen in een goede overdracht. ‘Geen enkel probleem. Gerard is een rasechte zuiderling, deed al sponsorzaken in het bestuur.’

Onlangs nam Jan Schavemaker, na ruim 47 jaar trouwe dienst, afscheid van zijn werkgever Schavemaker Logistics & Transport om van zijn welverdiende pensioen te gaan genieten. Bij het bedrijf zullen zij hem als zeer gewaardeerde collega en persoon erg gaan missen. Net als ‘op de club’ was Jan ook daar bekend om zijn gedrevenheid en enthousiasme.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl