Japanse Fuij Television filmt bij Hikari Zaandam voor WK judo

27-02-2019 08:48

Japanse Fuij Television filmt bij Hikari Zaandam voor WK judo

ZAANDAM – Nog met blosjes op de wangen van inspanning werden de leerlingen geïnterviewd door journaliste Frederiek Hens terwijl de cameraman van de Japanse Fuij Television filmde. De judo-, karate-, jiu-jitsu- en aikido-club Hikari Zaandam had afgelopen maandag, 25 februari, een van de grootste nationale tv-zenders in Japan op bezoek.

Fuji Televisie is hoofd ‘broadcaster’ van de Judo Wereld Kampioenschap. De opnamen die bij Hikari werden gemaakt vormen een onderdeel tijdens het WK judo.

Anton Geesink
,,Het tv-item gaat over hoe populair judo in Nederland is. En over de wereldberoemde judoka Anton Geesink. De judoka’s van Hikari zijn geïnterviewd over judo, wat ze daarover leren en of ze wel ooit over Anton Geesink hebben gehoord”, vertelt Edwin Bronsteede van Hikari Zaandam.

Ook mocht er antwoord worden gegeven op de vraag: ‘wie is je favoriete judoka?’ Daarbij werden bekende namen genoemd als Dennis van der Geest en Mark Huizinga. Maar ook hun eigen judomaatje werd in het zonnetje gezet. Ook trainer (Sensei) Hans van Nooij werd geïnterviewd over wat hij de jonge judoka's zoals leerde.

Spannend
De taalbarrière was in eerste instantie een beetje spannend. De regisseur sprak geen Nederlands én Engels. En ook al worden de houdgrepen en beenworpen keurig in het Japans benoemd, deze taal vloeiend spreken blijft een uitdaging voor de Zaanse jeugd… Gelukkig kon de internationaal werkende journaliste Frederiek Hens deze klus goed klaren.

Het is voor de docenten en leerlingen van de 60-jaar jonge sportclub nu afwachten of ze in beeld komen tijden het WK judo. Dit vindt van 15 augustus tot 1 september plaats in Tokyo.

Zie ook: www.hikari.nl

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Molenwerf 42 - 1541 WR Koog aan de Zaan - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl