Jasmijn van Uden in definitieve selectie Oranje O16

Gepubliceerd: 12-11-2021 14:11

Jasmijn van Uden in definitieve selectie Oranje O16

KOOG AAN DE ZAAN - KNVB-coach Janneke Bijl heeft haar definitieve selectie voor Oranje O16 bekendgemaakt. Ze heeft twintig speelsters opgeroepen voor de oefeninterland met België.

Deze wedstrijd staat op woensdag 17 november op het programma. De oefeninterland heeft plaats op Sportpark Heikant in Kalmthout en begint om 15.00 uur. In de selectie is plek ingeruimd door drie Noord Hollandse speelsters. Bij KFC aan de Wezelstraat zijn ze ongetwijfeld trots op Jasmijn van Uden die deel uitmaakt van deze selectie. Ook Ilayah Dostmohamed en Daphne Stoop, spelend voor VV Alkmaar, zijn geselecteerd.

Eerder dit jaar heeft Jasmijn van Uden zich bij trainingen bij Ajax (met oudere speelsters) dermate opvallend goed laten zien dat Ajax met haar en KFC contact heeft opgenomen over een beoogde instroming in het Talententeam van Ajax, uitkomend in de landelijke Beloften competitie voor vrouwen.

Jasmijn heeft toen al aangegeven dat ze het liefst dit seizoen nog in de JO17-1 speelt, omdat ze zich bij KFC nog heel goed kan ontwikkelen. Ajax deelt deze visie en vindt ook dat de echte talenten liefst zo lang mogelijk met en tegen de jongens moeten spelen. Ajax heeft daarom met Jasmijn afgesproken dat ze in seizoen 2021/2022 wekelijks één keer bij het Talententeam (Jong Ajax Vrouwen) mee zal trainen. 

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl