JazzZaan op locatie: geen houden aan!

Gepubliceerd: 26-05-2020 9:05

JazzZaan op locatie: geen houden aan!

STREEK - Laat Kees Sap en Robert Vethaak maar schuiven. Wie dat doet weet dat er dan hoe dan ook jazz muziek te horen valt. Op ZaanRadio zijn beide mannen al decennialang de vertegenwoordigers van de muziekstroming waar de Zaanstreek zo’n enorme bekendheid aan ontleent. Het populaire programma JazzZaan zal vanaf 3 juni worden opgenomen in Cultureel Centrum de Bullekerk, gevestigd Westzijde 75, 1506 ED Zaandam.

Met Kees Sap voor de techniek en Robert Vethaak als presentator zal het geluid vanaf 3 juni voortaan ieder dinsdag vanaf 12.30 uur op JAZZ staan. Wie de opnamen live wil bijwonen - en dat kan vanzelfsprekend - mag dat doen terwijl er ondertussen genoten wordt van heerlijke muziek en met een uitsmijter, gebakken door het Sociaal Wijkteam. Dient er wel rekening mee te houden dat de RIVM maatregelen van kracht zijn. Zodra deze maatregelen het toestaan (normaliter vanaf 1 juni) is het publiek bij de opname welkom. Vooralsnog mogen dat 30 man maximaal zijn en zij dienen zich van tevoren aan te melden op de website.

Door het binnenhalen van JazzZaan op locatie blijkt Cultureel Centrum Bullekerk veel meer dan alleen een Podium van de Stad. Noem het gerust het buurthuis van Zaandam. De achterliggende reden is dat om het gebouw in stand te kunnen houden, het gebruikt dient worden. Dat realiseren de mensen achter het centrum met een veelzijdige programmering én met activiteiten voor de buurt.

De twee mannen achter JazzZaan ademen al jaren de jazzmuziek. Gepokt en gemazeld is de enig juiste omschrijving.

Vethaak staat bekend als muzikant en arrangeur. Speelt zelf in de Franklin Beaufort Jazzband op saxofoon, klarinet en piano.

Al sedert 1999 is hij verbonden aan Zaanradio voor het presenteren en producer zijn van JazzZaan het jazzprogramma van Zaanradio. In zijn dagelijkse leven was hij ook ooit 24 jaar taxi-chauffeur. Een bekende kreet van Vethaak is ongetwijfeld zijn strevenom Zaanstad het New Orleans van de Lage Landen te laten worden. In 2017 verscheen er zelfs een boek over hem. ‘Veertig jaar jazzmuzikant in de Zaanstreek’ is de titel van het boek over klarinettist, saxofonist, arrangeur, bandleider en presentator Robert Vethaak.

Zijn compaan Kees Sap is nog veel langer verbonden het radiowerk. Al vanaf 1973 was hij actief voor deStichting Zaanse Zieken en Bejaarden omroep (ZZBO) en aansluitend zette hij zich ook in voor en bij Zaanradio. Aan diverse programma’s werkte hij enthousiast mee. Met JazzZaan was hij maandelijks te vinden met in De Kapiteinshut voor JazzZaan-life​.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl