Jeroen Olthof pro Mono

06-04-2021 15:26

Jeroen Olthof pro Mono

STREEK - Wie kan nog zonder smartphone tegenwoordig? Samen met zo'n 10 miljoen andere Nederlanders zijn we eigenaar/gebruiker van een smartphone. De helft van dat aantal gebruikt het apparaat ook onderweg. Dit zorgt jaarlijks voor tientallen doden en honderden gewonden. Vandaar dat streekgenoot en provinciaal afgevaardigde Jeroen Olthof helemaal gaat voor Mono

De provincie Noord-Holland zet een grootschalige campagne in om meer ongevallen te voorkomen: bussen met de MONO-campagneboodschap rijden door de gehele provincie. De provincie streeft namelijk een landelijke ambitie van 0 verkeersslachtoffers in 2050 na. Niet omdat elk ongeluk voorkomen kan worden, maar omdat elk slachtoffer er 1 teveel is.

MONO rijden
Het begrip MONO staat letterlijk voor 1 of alleen. In de campagne staat het voor met één ding bezig zijn: als je rijdt, houd je je aandacht op 1 ding en dat is het verkeer. In Noord-Holland rijden daarom nu bussen rond met de MONO-campagne achterop.
Gedeputeerde én ambassadeur voor verkeersveiligheid, Jeroen Olthof, steunt deze campagne. 'Bescherm jezelf tegen afleiding in het verkeer. Zet je telefoon op stil of zet je notificaties uit' is zijn tip.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl