Jesse Koopman loodst Oranje naar winst

17-02-2021 11:25

Jesse Koopman loodst Oranje naar winst

STREEK - Waterpolo behoort in de Zaanstreek tot een van de populairste sporten. Wie een blik in het verleden werpt zal dat onmiddellijk beamen. De prestaties van de huidige Nederlandse waterpolomannen vallen op mede door het optreden van oud-Zaankanter Jesse Koopman.

De ploeg van bondscoach Harry van der Meer versloeg op het olympisch kwalificatietoernooi in Rotterdam in een spannende wedstrijd Roemenië met 9-8 (2-1 2-3 2-2 3-2). De winnende treffer van Jesse Koopman viel 4 seconden voor tijd en zorgde voor een enorme ontlading bij Oranje.

Voor Nederland betekende het de tweede zege dit toernooi. Eerder werd Duitsland met 11-10 verslagen. Daarna volgde een kansloze nederlaag tegen het sterke Kroatië (8-25).

Oranje speelt in groep B verder nog tegen Frankrijk en Rusland. De top 4 van de poule plaatst zich voor de kwartfinales. Op het OKT in Rotterdam worden de resterende drie startbewijzen voor de Olympische Spelen van Tokio verdeeld. De Nederlandse mannen deden in 2000 voor het laatst aan de Spelen mee.

En laat nu juist die Jesse Koopman een kind van onze streek zijn. Zijn loopbaan startte ooit bij ZV De Ham ZC. Op dit moment komt hij uit voor ZPC Amersfoort. Tussen De Ham en Amersfoort heeft hij voor diverse andere clubs gespeeld. In Nederland speelde hij verder voor Brandenburg en AZ&PC. Als internationaal verhuisde Jesse in 2014 naar Spanje waar hij een contract tekende bij CN Sabadell in Barcelona. In 2017 verhuisde de waterpoloër naar de Roemeense topclub Digi Oradea. De 24-jarige international kwam over van het Hongaarse Vasas Budapest waar hij een jaar speelde. Ook het het Italiaanse Pallanuoto Acicastello kon rekenen op zijn kwaliteiten.


Op de archieffoto Jesse Koopman

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl