Job Cohen en Geerten Boogaard (in)formateur in Zaanstad

Gepubliceerd: 28-08-2019 11:08

Job Cohen en Geerten Boogaard (in)formateur in Zaanstad

ZAANSTAD – Ze zijn vandaag aan hun eerste werkdag begonnen voor Zaanstad: Job Cohen en Geerten Boogaard. Het duo gaat aan het werk als (in)formateur in Zaanstad.

De eerste individuele gesprekken staan gepland met PvdA, Rosa, D66, CDA en de ChristenUnie, GroenLinks, SP en VVD. Denk heeft aangegeven niet meer aan de onderhandelingen deel te willen nemen. Met hen zal dan ook geen tweede verkennend gesprek meer gevoerd worden. Het tweede verkennende gesprek met Democratisch Zaanstad kon door omstandigheden niet doorgaan maar vindt nog wel plaats. Om zo weinig mogelijk tijd te verliezen gaan de (in)formateurs wel al het gesprek aan met de genoemde acht partijen om te komen tot aanvulling van de huidige coalitie.

Namens de vijf huidige coalitiepartijen laat fractievoorzitter PvdA Zaanstad René Tuijn weten: ,,Wij zijn blij dat we twee personen met zoveel kennis, kunde en ervaring bereid hebben gevonden om de formatie in Zaanstad te gaan leiden. We kijken uit naar de samenwerking en hopen snel en zorgvuldig tot een nieuwe, stabiele coalitie te komen die Zaanstad de komende jaren weer vooruit kan helpen.”

Job Cohen was ondere staatssecretaris van Onderwijs, burgemeester van Amsterdam, partijleider van de PvdA en fractievoorzitter en lid van de Tweede Kamer. Geerten Boogaard ging hij in Leiden aan de slag als universitair docent staats- en bestuursrecht. Per 1 mei 2019 volgde hij Job Cohen op als Bijzonder Hoogleraar aan de Universiteit Leiden. Daarnaast was hij voor het CDA van 2008 tot en met 2010 raadslid in Leiden.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl