Joey van Splunteren Europees vice-kampioen

16-08-2018 11:57

Joey van Splunteren Europees vice-kampioen

ZAANDIJK – Hij werd afgelopen zondag vice-kampioen van Europa in de IAME X30 Euro Kart Series: Zaandijker Joey van Splunteren.

De 25-jarige karter was in de Senioren-klasse een bumperlengte dichtbij de titel, maar tegenslag tijdens de kwalificatie bezorgde hem een pittig weekeinde op het circuit van Castelletto. Hij kwam een handvol punten tekort om kampioen te worden.

Net tekort
,,Ik kon gewoon kampioen worden, maar het zat in de kwalificatie tegen. Dan moet je jezelf naar voren zien te knokken en lukt het allemaal net niet”, aldus het karttalent. Hoewel Joey dankzij winst in de finale dagwinnaar was geworden, kwam hij net tekort voor de titel. ,,Ik had een goede prefinale nodig om nog kampioen te kunnen worden, maar werd helaas achtste. Het is achteraf jammer dat ik in Mariembourg tijdens de eerste ronde van de Euro Series van de baan werd geramd. Anders had ik de titel waarschijnlijk wel gewonnen.”

Benelux-kampioenschap
Nu gaat Joey zich richten op het Benelux- en Nederlands kampioenschap. In beide gaat hij aan de leiding. Komend weekeinde wordt in Ostricourt de laatste ronde van het Benelux-kampioenschap gehouden. Op het Franse circuit hoeft hij alleen de finale te rijden en moet hij niet gediskwalificeerd worden om de titel te veroveren.

De kans is dus groot dat hij zondag dan toch een titel wint. ,,Ik wil een mooi einde aan het Benelux-kampioenschap!”, besluit hij strijdlustig.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Molenwerf 42 - 1541 WR Koog aan de Zaan - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl