Jong AZ toch ten onder

09-03-2021 00:09

Jong AZ toch ten onder

WIJDEWORMER - Jong AZ is er niet in geslaagd het sterke NAC uit Breda te verslaan. De thuisploeg was in de eerste twintig minuten de bovenliggende partij. Een aantal kansen die onbenut bleven. Maar het cliché dat de goal dan aan de andere kant valt, bleek weer geheel van toepassing. Na een enorme kopkans van de Alkmaarders werd de 0-1 in de twintigste minuut gemaakt door Kaj de Rooij, de spits van de bezoekers. 

Even later werd door een fout van Jong AZ-keeper Sem Westerveld de 0 - 2 op het bord gezet. De start van de tweede helft was veelbelovend voor de rood-witte brigade want linker spits Zakaria Aboukhlal was twee keer succesvol en bracht de stand gelijk 2-2. Er gloorde hoop aan de zijlijn.

Het was valse hoop want de Brabanders wilde meer dan een gelijkspel. Dat kregen zij ook want uit een scrimmage voor het doel van Westerveld knalde Michaël Maria in de 71' minuut de 2-3 tegen de touwen. Jong AZ probeerde nog wel het heft weer in handen te nemen maar tevergeefs. De eindstand 2-3 bleef op het scorebord.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl