Jong korfbaltalent voor de leeuwen

Gepubliceerd: 20-10-2021 10:10

Jong korfbaltalent voor de leeuwen

STREEK - Traditiegetrouw worden er in de herfstvakantie voor de jeugdkorfballers weer RTC-toernooien gespeeld. Dinsdag 19 oktober was Koog aan de Zaan (KZ/Thermo4U) de locatie van de RTC-toernooien voor U17 en U19. Woensdag 20 oktober hebben de U15-toernooien plaats in Hoogeveen (organisatoren: HHV en Thrianta), Wageningen (KV Wageningen) en Dordrecht (Sporting Delta).

In het Topsportcentrum De Koog werd het RTC-selectietoernooi voor U17 en U19 gespeeld. Een mooi sportevenement, waar alle korfbaltalenten in de leeftijdscategorieën onder 17 en onder 19 jaar uit ons land aanwezig waren.

In Nederland zijn zes districten, die na een aantal selectieronden hun vertegenwoordigende teams in deze leeftijdscategorieën hebben gekozen. Op deze toernooien gaan de talenten met elkaar de strijd aan en proberen zij onder toeziend oog van de bondscoaches een plekje te veroveren in de voorselecties van de nationale teams onder 17 en onder 19 jaar. 


Leuke bijkomstigheid voor gastheer KZ was dat er veel spelers/speelsters van KZ geselecteerd zijn. Bij U17 komen de volgende KZ-ers in het veld: Isa (A1), Lindsey, Maud, Noa, Olivier, Cas en Mikai (B1).
Bij U19 zien we Nikki en Darren (selectie), Jet, Famke, Maggie, Jill, Mika, Stef, Jelle, Thomas en Jari (A1).

Vanuit Wormer waren er ook flink wat vertegenwoordigers actief. Bij RTC Noordwest U17 kwamen de volgende GG-ers in het veld: Tess Koomen, Matthijs van Balen (A2), Fanny van Heuvelen (A1), Jasmijn Brinkert, Demi Schaft, Ties Schaft (B1). Bij RTC Noordwest U19: Björn Reussien, Anna de Ridder, Silke Hendriks (A1) en Noor van Duijvenbode (GG2).

RTC Zaanstad U15 mag vandaag aantreden in Hoogeveen. Voor GG/IJskoud de Beste doen de volgende spelers mee: Jelmer Looij, Tjibbe de Wit, Noesa Ris (B1), Fedde Anepool, Gijs van Maanen, Tess Borgman en Jet Haak (C1).

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl