Jongeren Ervaringsdeskundigen Zaanstad (JEZ) introduceert ‘App JEZ’

20-06-2019 11:48

Jongeren Ervaringsdeskundigen Zaanstad (JEZ) introduceert ‘App JEZ’

ZAANSTAD – In Zaanstad kunnen jongeren met een hulpvraag vanaf nu ook voor informatie terecht op WhatsApp bij ‘App JEZ’ (Jongeren Ervaringsdeskundigen Zaanstad). De hulp vragende jongeren kunnen berichten uitwisselen met leeftijdsgenoten die zelf problemen hebben ervaren en die zijn opgeleid tot ervaringsdeskundigen.

Hulp vragen is voor veel jongeren een grote stap. Soms willen ze niet (direct) naar een ouder of verzorger, maar weten ze vaak ook niet goed waar ze wel terecht kunnen. Uit gesprekken met jongeren kwam naar voren dat zij het een goed idee vinden als hiervoor een WhatsApp-nummer zou komen.

Wethouder Songül Mutluer (Jeugd): “In Zaanstad is professionele hulp voor jongeren in allerlei soorten en maten, maar dan moeten jongeren deze hulp wel weten te vinden. Met ‘App JEZ’ komt deze hulp dichterbij voor jongeren, op een manier die past in hun belevingswereld.”

Vanaf woensdag 19 juni is ‘App JEZ’ 7 dagen per week bereikbaar tussen 14.00 en 22.00, op telefoonnummer 06 - 120 - 360 59.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl