Juvat Westendorp geeft startschot 'plogtocht'

04-03-2019 09:29

Juvat Westendorp geeft startschot 'plogtocht'

ZAANSTREEK – Het wordt ‘ploggen’ voor de Zaanse sportverenigingen op woensdag 20 maart. De deelnemers gaan al joggend of wandelend de Zaanse straten zwerfafvalvrij maken. 

De organisatie roept inwoners van Zaandam en omstreken op om de handen uit de mouwen te steken en mee te doen. Of de deelnemers aan te komen moedigen. De Zaanse acteur, danser en choreograaf Juvat Westendorp (foto) geeft het startsein. Dat doet hij om 16.00 uur bij Sportschool S. van den Nieuwendijk op de Weiteveen in Zaandam.

De opschoonactie wordt georganiseerd in het kader van de Landelijke Opschoondag. De zeventiende editie vindt 23 maart plaats. Hierbij worden door heel Nederland ruim 2000 opschoonacties georganiseerd waar jaarlijks ruim 125.000 mensen aan meedoen.

Afgelopen zaterdag was een 'opschoonteam' al in actie op de Gedempte Gracht (foto's). Lag het aan hun enthousiasme om Zaankanters bewust te maken hun eigen buurt schoon te houden of lag de berg afval er al bij de ondergrondse restafvalcontainers vlak bij hun in de buurt...?

Aanmelden voor de plogtocht in Zaandam of een andere opschoonactie aandragen voor de Landelijke Opschoondag kan via www.supportervanschoon.nl.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Molenwerf 42 - 1541 WR Koog aan de Zaan - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl