Kaf van het korfbalkoren gescheiden

04-03-2020 18:34

Kaf van het korfbalkoren gescheiden

KOOG AAN DE ZAAN - In de eindfase van de Korfbal League competitie wordt steeds duidelijker hoe de hazen lopen. In de top is de strijd om de Top 2 zo goed als gestreden, maar is er om de posities 3 en 4 (rechtgevend op de Play Offs) spannender dan ooit. KZ/Thermo4U is nog volop in de race. Onderin leek Tempo zeker van de rode lantaarn, maar moet directe concurrent Groen Geel/IJskoud de Beste nu ineens weer oppassen.

In een kolkend Topsportcentrum De Koog is duidelijk geworden dat het verschil tussen PKC/SWKGroep en de Koogers aanzienlijk groter is dan menigeen verwachtte. De 18-30 nederlaag zal nog even nadreunen in de blauwgele familie. Tot dit treffen kon KZ/Thermo4U nog al eerste eindigen, maar net zo makkelijk als nummer 5.

Met in het achterhoofd het gegeven dat de thuisclub in eigen huis nog niet verslagen was opende de ploeg van het duo Boer/Doves naar behoren. De thuisploeg schoot als het ware uit de startblokken. Snel was er de 2-0 voorsprong. Het bezoekende PKC wist deze achterstand bij 3-4 alweer om te buigen tot een voorsprong. Bij een stand van 4-5 was het Joost Hofman die een cruciale strafworp miste. Vanaf dat moment waren de Papendrechters heer en meester en restte de thuisploeg niets anders dan gedwee te volgen. De bezoekers hadden het spel van de Koogse ploeg goed bestudeerd. Dat maakte het voor KZ erg lastig te kunnen verrassen.

Bij rust was de tussenstand 8-15 en die cijfers boden weinig perspectief mede gezien het tot dan getoonde spel. Wie bij de start van het tweede deel nog hoopte op een wonder was al snel genezen. Het verschil groeide naar negen doelpunten, kromp naar zeven, maar liep op naar elf (13-24 met nog 13- en 18-29 met nog 2 minuten te gaan). Bij het laatste fluitsignaal stond er uiteindelijk een 18-30 nederlaag op het bord.

Een wedstrijd die aanvankelijk niet van start kon gaan. Vanuit beide kampen werd de speelvloer bestrooid met artikelen die eerst diende te worden geruimd. Vlak voor het eerste fluitsignaal van het arbitrale duo Buis en Meijer daalde er vervolgens uit het KZ-vak nog een lading wortels op de vloer neer. Het zal ongetwijfeld een vorm van vermaak zijn geweest, maar de vraag is hoever je als supporters moet gaan.

Het optreden van arbiter Buis, verre van populair in de Koog, zorgde wel voor creativiteit op de tribune. Zeker vanaf het moment dat hij zijn eerste groene kaart uitdeelde aan de thuisploeg. Want voor zijn achternaam werden veel voorvoegsel geroepen waarvan Reageer nog de vriendelijkste was.

Onderin de Korfballeague leek Tempo in eigen huis tegen DOS’46 bij rust niet voor een stunt te gaan zorgen (13-17). Na 20-20 kon het heft in handen genomen worden en koerste men op een 30-25 winst af.

In Gorredijk was het Groen Geel niet gegeven het naar vorm zoekende LDODK te verrassen. De 32-16 nederlaag (bij rust al 14-7) laat aan duidelijkheid niets te wensen over. De Wormers zullen deze partij waarschijnlijk snel willen vergeten. De onverwachte winst van Tempo maakt dat beide ploegen met 4 uit 16 weer gelijk staan.

Komend weekeinde de Zaanse derby tussen GG/Ijskoud de Beste en KZ/Thermo4U in de Groen Geel hal. Normaal gesproken een eenvoudige klus voor de grootmacht uit het naburige dorp. Nu blijft ook bij korfbal de bal rond. Wie het weet mag het zeggen. Foto: FB Groen Geel

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl