Kaj Sierhuis wijst Jong Oranje de weg richting EK

15-11-2020 16:43

Kaj Sierhuis wijst Jong Oranje de weg richting EK

STREEK - De kwalificatie voor voor het EK van 2021 werd vorige maand al afgedwongen door Jong Oranje. Vandaag wisten de ‘jongens’ van bondscoach Erwin van de Looi in het Yanmar Stadion de negende wedstrijd in de EK-kwalificatie te winnen. De 5-0 winst op Jong Belarus kwam mede tot stand door een hattrick van streekgenoot Kaj Sierhuis.

Het elftal van Van de Looi rest in deze kwalificatiereeks woensdag nog een uitwedstrijd tegen nummer twee Portugal. Dat Jong Oranje goed bezig is blijkt uit de resultaten. In Almere werd al voor de vijfde keer met minimaal vijf doelpunten verschil een wedstrijd gewonnen. De doelcijfers van het team zijn met 45 goals voor en slechts drie treffers tegen zeer indrukwekkend.

Twee maanden geleden stond Jong Oranje in de uitwedstrijd in Belarus al na acht minuten op een 0-2-voorsprong, maar vandaag duurde het wat langer voordat het verschil gemaakt kon worden. Na een half uur was het Kaj Sierhuis die de score opende met een schot via de binnenkant van de paal. Eén minuut later was het pleit beslecht toen Myron Boadu 2-0 liet aantekenen.

Ook de derde Nederlandse treffer - vlak na rust - kwam op Boadu zijn naam met een goede actie in het zestienmetergebied en een schot met rechts in de verre hoek. Sierhuis wist na ruim een uur spelen van dichtbij zijn tweede goal van de middag binnen te schieten: 4-0.

In de slotfase kon Sierhuis zijn hattrick voltooien uit een pass van Sherel Floranus.

Saillant detail is dat het de tweede wedstrijd op rij was waarin de spits van Stade Reims drie goals maakte voor Jong Oranje. Een maand geleden stond hij ook al op scherp tegen Jong Cyprus (0-7).

Op de foto traint Kaj Sierhuis (rugnummer 9) medio mei dit jaar op de velden van Fortuna Wormerveer met zijn vrienden 

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl