Kalverringdijk moet ook tijdens weekend 'befietsbaar' blijven

04-06-2020 11:42

Kalverringdijk moet ook tijdens weekend 'befietsbaar' blijven

STREEK - De groep Extinction Rebellion bestaat, volgens eigen definitie, uit gewone mensen, uit alle hoeken van het land en van alle leeftijden die zich ernstig zorgen maken over de klimaat- en ecologische crisis. Door vreedzame, creatieve en disruptieve acties probeert zij de gevolgen van deze crises te stoppen. Opgericht in 2018 en snel groeiend, is Extinction Rebellion momenteel actief in 62 landen en 1050 groepen wereldwijd. Zaterdag wil de groep een fietsprotestmars houden om de Kalverringdijk ook in de weekeinden toegankelijk te houden voor fietsers.

In een verklaring laat de groep weten dat het fietspad over de Kalverringdijk bij de Zaanse Schans verreweg een van de mooiste fietsroutes tussen Zaandam / Zaandijk en Wormer en misschien wel van heel Nederland is. 'Het fietspad maakt dan ook deel uit van een landelijke, een regionale én de Zaanse Erfgoed fietsroute en werd ook in de weekenden voor zowel plezier- als noodzakelijke fietsritjes bereden. Maar vanaf volgend weekend mag dat ineens niet meer. Vanaf dan worden we als fietsers ineens gedwongen om te rijden over wegen met auto-(sluip) verkeer.' 


Extinction Rebellion wil niet zomaar worden weggejaagd door de gemeente van het mooiste en veiligste fietspad. 'Louter omwille van overdreven bescherming van toeristen - die (altijd al) moeite hebben met afstand te bewaren - en vanwege een gebrek aan handhaving? Daarom roepen we op zaterdag a.s. mee te doen met de fietsprotestmars. Met de fiets aan de hand maken de deelnemers - geheel legaal en corona-proof - een demonstratieve wandeling over de Zaanse Schans / de Kalverringdijk' zo valt te lezen op de website van de groep. Daar wordt ook nadrukkelijk gewezen op het feit dat op elke 1 meter 50 tussen de fietsen heel wat banners en bordjes passen.

Deel deze pagina:
Advertenties

RTV Zaanstreek - Drielse Wetering 50 - 1509 KP Zaandam - Telefoon: 075 - 6706106 - E-mail: info@rtvzaanstreek.nl